Subalternul-Leu


Daca aveti un leu tipic printre subalternii dumneavoastra, sigur nu il puteti ignora. Leul este constiincios si atent, munceste cu daruire si pasiune, daca are acea mica recompensa fara de care nu mai este el: trebuie sa fie laudat din cand in cand, poatc chiar mai des, recompensat la momentul potrivit, pentru ca un leu jignit in vanitatea lui va gasi modalitati originale de a se face observat, si chiar periculos. Oricum, nu va accepta niciodata sa fie subestimat. Constient de valoarea lui, ambitios, cu o mare putere de munca, leul-subaltern se va evidentia singur indiferent de domeniul in care lucreaza. Intotdeauna, insa, intre o marire de salariu si un titlu sau un premiu, va alege titlul, care pentru el valoreaza infinit mai mult decat banii. Un leu apreciat, elogiat, este un leu mult mai eficient chiar decat unul bine platit, dar ignorat.

Leul-subaltern are un profund simt al responsabilitatii, loialitatii si devotamentului fata de activitatea lui si cel mai grav lucru care i se poate intampla este nerecunoasterea acestor calitati.

Atat femeile cat si barbatii din zodia Leului, sub aparenta actelor si comportamentului de multe ori de bravura, a acelui curaj al timidului, au temerea, chiar teama, ca nu au intr-adevar destul curaj. In ciuda vanitatii, uneori a crizelor de orgoliu sau de etalare a eu-lui, in perioadele foarte dificile in viata personala sau profesionala, spre surpriza absoluta a celor din jur, „cei tari” sunt leii. In momentele cele mai grele din viata lor, puterea launtrica pe care de multe ori nici ei nu si-o cunosc, iese la suprafata.

Nativii din zodia Leului, guvernata de forta Soarelui, nu isi cunosc propria masura a puterii, pana ce viata nu le ofera primul test. Pana atunci, ei doar se pretind puternici, se vor puternici, pentru a-si ascunde un complex de inferioritate de altfel cu totul inutil!

Daca nu poate fi sef, leul va cauta o meserie in care sa fie propriul lui sef. Foarte multi nativi sunt medici, profesori, avocati, consilieri, prezentatori, speakeri, actori, regizori, scriitori, sau lucreaza in domeniul turismului sau relatiilor cu publicul, si au o mare inclinatie catre cariera politica.

Nu uitati ca subalternul-leu nu va lucra pentru multa vreme in ”culise”. Daca nu se afirma intr-un timp relativ scurt, cand va munci cat zece, daca nu are si “aplauzele” cuvenite, va cauta altceva.

Pe scurt, subalternul-leu, barbat sau femeie, nu poate nici trai, nici muri nebagat in seama, deci laudandu-l, avansandu-l, acordandu-i creditul si respectul de care are atat de mare nevoie, veti avea in el subalternul ideal, eficient si loial! Si mai are nevoie de putina libertate, nativii din zodia Leului nu pot fi “ingraditi” de regulamente si ore exacte. Leul este usor de imblanzit daca stii cum, fie el si subaltern. Si, in schimbul micilor concesii pe care le veti face, veti avea langa dumneavoastra un colaborator inteligent, uneori sclipitor, devotat, original si ingenios, placut, si, mai ales cu simtul responsabilitatii, de o mare vitalitate si o putere de munca de invidiat.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un comentariu