Barbatul-Balanta


Barbatul din zodia Balantei poate fi, in ciuda tendintei de a analiza si argumenta totul, un partener perfect, rational si sentimental, ponderat si afectuos. El este, intai de toate, un partener de discutie subtil, plin de tact si umor, dar daca nu stii sa-l deosebesti pe Picasso de Beethoven e mai bine sa nu te apropii de el. De cele mai multe ori, are intuitii exacte, si chiar cand pare putin aerian, stie sa cerceteze realitatea cu ochi de Roentgen. Are multa rabdare si intelegere pentru problemcle altora, este intotdeauna un bun sfatuitor.

In general constant, fara oscilatii afective, este inclinat spre relatii de durata, in care iubirea se amesteca cu prietenia, transformandu-se in cel mai tainic sentiment, garantie a unei casnicii durabile si linistite.

El are argumentele cele mai logice in orice problema, intotdeauna imbatabile. Astfel, visurile lui vor deveni si ale dumneavoastra, convingerile lui vor fi si ale dumneavoastra. Si toate acestea prin farmecul lui pasiv, dar bland si logic, fara puterea de convingere aproape hipnotica si periculoasa a Scorpionului. Atractia barbatului-Balanta este logica si reala, cea mai umana dintre relatii, fara nimic agresiv sau impulsiv.

Pentru orice barbat din zodia Balantei, sentimentele sunt foarte importante, el are un fel de rafinament in a trezi sentimente puternice si statornice si lucrul cel mai greu de realizat, de a le intretine, cu fantezie si imaginatie. Chiar daca nu este intotdeauna loial, va suferi in egala masura si el, va avea un permanent sentiment al culpabilitatii, si nu va avea liniste pana cand, bineinteles argumentat si logic, totul va reintra in…armonie.

Relatia cu el va fi durabila atata timp cat ramane in sfera logica si rationala, pentru ca ii lipseste profunzimea de a simti si ceea ce nu este spus in cuvinte sau ce nu poate fi explicat rational, deci nu va intelege stari mai complexe, dorinte nerostite, ii lipseste finetea si profunzimea perceptiei care depaseste nivelul strict concret, intelegerea lui nedepasind nivelul senzorial. Dar are o mare calitate care ii compenseaza aceasta ”deficienta” de intelegere, barbatul din zodia Balantei are un simt acut al dreptatii si, deci, al nedreptatii. A fi necinstit fata de cineva este cea mai mare greseala, a rani pe cineva este cea mai mare crima, si, de multe ori, in dorinta de a “indrepta” nedreptati, ia decizii grabite.

El este un bun judecator al acestora, mai putin al propriei persoane, si pare aproape incredibil cum el, un intuitiv in orice domeniu teoretic sau abstract, atat de logic in deductii, cu o inteligenta atat de ascutita, poate fi atat de obtuz la sentimente sau stari mai profunde.

Cu putine exceptii, sunt cheltuitori, ei considera ca banii sunt facuti pentru a aduce frumusete si bucurie. Le plac cel mai mult petrecerile acasa, intre prieteni, nu agreeaza grupurile mari sau locurile aglomerate, unii nativi sufera chiar de claustrofobie. In casa, nevoia lor de armonie si ordine se manifesta cel mai vizibil. Orice lucru in dezordine il deranjeaza si il enerveaza, caminul trebuie sa fie oaza lui de liniste si frumusete. Cum nu se plange, va da numai semne de nemultumire, va fi morocanos si taciturn, dar cum el nu are nici un fel de inclinatle spre introspectie, va trebui sa fiti dumneavoastra psihanalistul. Echilibrul nu il creeaza el, rolul foarte greu de a crea armonia va reveni partenerei.

Copiii vor beneficia din plin de simtul lui de dreptate. Nu ii va pedepsi decat dupa ce le explica exact unde, ce si cat au gresit. Spiritul lui de dreptate il va transmite copiilor, convins ca este singurul lucru important in viata.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: