Seful-Leu


Daca sunteti o fire optimista si sincera, gata oricand sa acccpte criticile, facute intotdeauna ironic, stilul ,,mai in gluma, mai in serios”, aveti idei originale, creatoare, in domeniul dumneavoastra de activitate si ii dati sentimentul ca poate conta pe dumneavoastra in orice moment, relatia cu seful-leu se va desfasura nu numai util ci si placut. Cu singura grija sa nu il contraziceti prea des, sau mai bine deloc, sau daca o faceti sa stiti cum, fara sa-i raniti mindria, de a fi el seful.

Seful-leu va avea cu siguranta un birou elegant, confortabil, chiar intim, pentru ca va fi pentru el spatiul spiritual la fel dc important ca si caminul. Si ,,decorul” pe care si-l creeaza variaza in functie de …posibilitati, de la micul birou modest dar curat, totdeauna cu flori pe masa si multe obiecte-amintiri (chiar si Leul-sef este un sentimental!) pana la biroul luxos dc mahon, cu tablouri valoroase pe perete si obiecte de pret. Si neaparat nu vor lipsi de pe perete fotografii de familie, diplome sau premii care ii vor stimula mandria, deci si puterea de munca!

Nu va asteptati sa va laude prea des, oricat de mult si de bine ati munci, dar veti fi foarte multumit de recompensa de la sfirsitul lunii, pentru ca seful-leu este cel mai generos sef din cati afi putea avea. Va va intelege oricate necazuri personale ati avea, va va ajuta ori de cate ori ii cereti ajutorul si chiar fara sa i se ceara, mai ales daca reusiti sa-i stimulati acel resort afectiv, care este punctul lui sensibil. Seful-leu trebuie inteles asa cum este: ii plac salariatii eficienti, destepti, originali, intreprinzatori, dar nu uitati ca el trebuie sa fie mai original si mai intreprinzator. Deci nu va asumati prea multe merite in fata sefului, sugerati-i numai, cu mult tact, ca ar fi mai bine sa procedeze intr-un anume fel si va fi foarte multumit de ideea grozava pe care a avut-o! Si mai trebuie stiut ca va avea pe rand zile bune si zile rele, de altfel usor de observat, si comportati-va in consecinta: nu spuneti niciodata nu cand este prost dispus, si faceti-i complimente, ori de cate ori aveti prilejul, in zilele lui bune. Ati putea beneficia de o avansare neasteptata!

In treburile zilnice, seful-leu este un bun organizator, ordonat si corect, care isi cunoaste bine subalternii si stie sa si-i apropie. Micile barfe de birou il deranjeaza daca nu le cunoaste si el. Fiind un curios, ii place sa stie totul despre viata personala a subalternilor, nu din calcul ci din simpla curiozitate sau, pur si simplu, din interesul pe care il manifesta fata de oameni in general, trebuie sa stie totul despre cei apropiati, si toti din jurul lui sunt pentru el apropiati, devin o a doua familie. Asta nu inseamna ca seful-leu nu are momentele lui de furie, care se manifesta …zgomotos, dar trec repede. Orice greseala pe care o faceti o va interpreta ca pe o nedreptate care i se face lui, o tentativa de a-l insulta. Furia ii trece insa repede si va fi din nou omul dragut cu care v-ati obisnuit, caruia ii place sa dea ordine, sa fie respectat, si de ce nu, chiar iubit.

Puteti avea de-a face cu un sef-leu introvertit, tacut, dar la fel de mandru, chiar mai vanitos si mai dificil.Daca va purtati corect, va indepliniti prompt sarcinile, ii acordati doza de respect care i se cuvine, si chiar de afectiune, puteti fi chiar mandru de seful dumneavoastra.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: