Reincarnarea si numarul vietii actuale


Numerologie hindusa: Vieti anterioare, personalitate si fatalitate

Omul se naste o singura data, dar nu moare cu adevarat. Din reincarnare in reincarnare el nu face altceva decat sa-si schimbe trupul pana cand ajunge la adevarata libertate, in Nirvana. Principiul care dirijeaza calatoria dintr-un corp intr-un altul este legea karmei. Scopul spiritualitatii hinduse este acela de eliberare fata de legatura karmica, pentru a se putea uni cu Brahman.

Credeti in reincarnare?

Printre parintii Bisericii se numara remarcabili gnostici care credeau in reincarnare. Origen, Clement din Alexandria, Sfantul Ieremia si multi altii considerau ca spiritul se reincarneaza – teorie antica a umanitatii intalnita si in ideologiile egiptenilor, ale indoeuropenilor si in marile doctrine ezoterice.

Desi in trecut argumentele folosite in favoarea reincarnarii erau de nivel metafizic, se pare ca ce a primat a fost un considerent practic: reincarnarea presupune salvarea tuturor (fie ca ei sunt credinciosi sau nu). Avand sansa unei vieti noi, spiritul se poate perfection indiferent de ce face el in momentul de fata. Astfel, cel putin teoretic, spiritul nu poate fi condamnat irevocabil si nici nu poate fi anatemizat, exceptand situatia unui pact cu Diavolul. Biserica nu are cum sa-l constranga la dreapta credinta si nici nu-l poate infricosa cu pedeapsa Iadului – lucru considerat intolerabil. Rezultatul: reincarnarea devenea erezie.

Reincarnarea in Hinduism

Ideea reincarnarii a fost exprimata de-a lungul timpului cel mai pregnant in Hinduism, dar si aici a trecut printr-o serie de reinterpretari. Textele cele mai vechi, Vedele, nu pomenesc absolut nimic despre aceasta. Abia in Upanishade, vechea teorie a platii a fuzionat cu idea de reincarnare. Identificarea Sinelui (Atman) cu Absolutul (Brahman) nu poate avea loc decat daca Sinele incheie ciclul infernal al existentei (Samsara), adica sirul de reincarnari succesive. Salvarea este data de oprirea revenirilor pe Pamant si nicidecum de inmultirea numarului de reincarnari (cum pretend adeptii occidental ce au o viziune deformata asupra hinduismului).

Nu este vorba in acest caz despre o noua nastere. Omul se naste o singura data, dar nu moare cu adevarat. Din reincarnare in reincarnare el nu face altceva decat sa-si schimbe trupul pana cand ajunge la adevarata libertate, in Nirvana. Principiul care dirijeaza calatoria dintr-un corp intr-un altul este legea karmei. Scopul spiritualitatii hinduse este acela de eliberare fata de legatura karmic, pentru a se putea uni cu Brahman. Prin Bakhti (curentul de devotiune) se insista asupra harului divin ca mod unic de salvare. Omul nu este agentul propriei eliberari din ciclul reincarnarilor. Hinduismul culmineaza printr-o mistica a eliberarii, dar nu si prin explicarea raului si mortii prin reincarnare.

Ideea de reincarnare, sub diferite forme si curente, a mai fost analizata si promovata de budisti, filosofia moderna, spiritism si rozicrucieni sau antropozofi.

Cele 9 vieti

O teorie mai noua despre reincarnare este cea a reverendului preocupat de astrologie pe nume Cindy Myers care, timp de 21 de ani, a efectuat studii aprofundate pe un esantion de peste 10000 de oameni, ajungand la descoperiri uluitoare – fiinta umana trece prin noua reincarcari succesive (prima viata poate fi traita de mai multe ori, pana in momentul cand spiritul/sufletul isi invata lectiile si este capabil sa evolueze). Deci data viitoare cand auziti ca pisica are noua vieti, ganditi-va ca, in aceasta privinta, se aseamana cu noi mai mult decat am fi crezut…

La a cata reincarnare sunteti?

Numarul vietii la care am ajuns se calculeaza astfel:

• adaugati ziua nasterii la luna nasterii dumneavoastra

• apoi adaugati ultimele doua cifre ale anului in care v-ati nascut

• reduceti numarul respectiv la o cifra

Exemplu: 26 iulie (7) 1988 = 26 + 7 + 88 = 121 = 1 + 2 + 1 = 4 – numarul acesta reprezinta viata pe care o traiti acum

Prima viata

Aceasta este prima experienta pe plan fizic a sufletelor tinere. Oamenii care acum traiesc prima viata fac multe greseli fundamentale, obisnuite. Pentru ei totul este necunoscut si nou si tin la tot ceea ce stiu. Par a fi imaturi si uneori egoisti. Unii dintre ei nu cred in existenta lui Dumnezeu si, mai mult decat atat, nu cred in viata de apoi.

Cei aflati la prima viata nu au trasaturi de personalitate specific gata dezvoltate si invata totul din mers. Fiindca sufletul lor este tanar, fac multe greseli. Cea mai mare dificultate pentru ei este sa invete sa nu traiasca in universul creat de propria lor persoana. Trebuie sa invete sa ia initiativa si sa se straduiasca sa inteleaga mecanismele de functionare ale relatiilor interpersonal. De asemenea, au nevoie sa fie mai deschisi spre intelepciunea spirituala.

Scopul lor este sa afle de unde vin si sa dobandeasca credinta in Dumnezeu.

A doua viata

Persoanele care traiesc acum a doua viata incearca sa-si imbunatateasca relatiile de orice fel cu oamenii. Vor incerca orice cel putin o data si isi vor da seama ca au nevoie de cei din jur pentru a supravietui. Ei trebuie sa inteleaga semnificatia si importanta familiei, a parintilor, a prietenilor si a partenerilor.

Oamenii din viata a doua au o profunda credinta in Dumnezeu (dobandita dupa experientele din viata anterioara). Ei trebuie sa invete sa fie toleranti, sa-I aprecieze pe cei din jur si sa iubeasca.

A treia viata

Cei care au ajuns la a treia viata sunt precauti si inradacinati in traditie. Le plac aranjarea in forma si structura. De obicei se bucura de bunastare financiara si cresc in sanul unei comunitati pe care nu o parasesc niciodata.

Acestia evita aventurile riscante si nu le place sa experimenteze noul. Cred in Dumnezeu, dar nu in mod covarsitor. Tind sa fie soti buni, fiind puternic orientate spre familie si sunt prieteni loiali.

Provocarea cu care se confrunta consta in a avea mai multa incredere in propriile forte si a trece dincolo de bariera sigurantei.

A patra viata

Oamenii aflati la a patra viata sunt rareori conventionali fata de familie si parteneri. Ei sunt un mélange intre cei aflati la a treia viata si cei aflati la a cincea. Ei s-au nascut cu anumite teluri pe care doresc sa le atinga. Au tendinta de a fi precauti (precum cei aflati la a treia viata), dar pun la indoiala si cerceteaza misterele vietii.

In ceea ce priveste dragostea, le place sa-si gaseasca un partener, sa se aseze la casa lor si sa traiasca fericiti pana la adanci batraneti. Cei mai multi dintre cei aflati la a patra viata au parteneri predestinati. Sunt suflete pereche care accepta sa se intoarca, pentru a se casatori cu o anumita persoana dintr-o viata anterioara. Relatiile lor sunt, de obicei, de durata.

Mai mult decat oricare altii, cei aflati la a patra viata au sanse mari de a apela la terapie pentru a-si rezolva problemele. Vor pierde cateva dintre oportunitatile pe care le ofera viata pentru ca nu au curajul sa-si assume destule riscuri. Totusi, cei aflati in acest stadiu de reincarnare pot fi foarte imprevizibili.

A cincea viata

Nascuti cu o lista uriasa de lucruri pe care vor sa le traiasca si sa le implineasca, cei aflati la a cincea viata sunt entuziasmati la maximum de faptul ca traiesc si au planuri marete. Au noroc, dar nu sunt coplesiti de bogatii. Unii dintre ei pot fi extraordinar de creative si pot castiga bani gratie propriilor puteri.

Cred cu tarie in viata de apoi insa nu se pricep sa-si gestioneze cum trebuie relatiile interumane, fiind inconstant. Multi dintre ei traiesc mai multe povesti amoroase decat media. Le place varietatea in dragoste si e posibil sa nu se casatoreasca niciodata sau sa nu aiba nicio relatie personala timp de mai multi ani. Le place viata pe care o duc si nu simt nevoia de a avea un partener. Sunt pe Pamant ca sa se distreze, sa se joace si sa traiasca viata din plin.

Pentru ei, provocarea este aceea de a nu-I rani pe cei din jur cu egoismul lor. Trebuie sa-si rezolve problemele legate de ego.

A sasea viata

Cei aflati la a sasea viata traiesc pentru a mosteni lumea si au nevoie sa inteleaga pe deplin planul fizic – nu doar pamantul,ci si corpul. Ei trebuie sa incite cum ne slujeste corpul, cum sa avem grija de el si s ail folosim la potential maxim. Unii dintre ei se nasc cu probleme de sanatate si de aceea au capacitatea de a realize ca mediul este foarte important pentru o buna functionare a organismului uman (astfel pot depasi orice boala).

Daca inteleg universul si mersul acestuia, pot implini multe lucruri marete si, eventual, pot deveni foarte instariti si au parte de o viata materialista. Trebuie sa experimentam macar o data acest tip de viata pentru a ne da seama ca nu merita traita si avem nevoie sa invatam sa lasam in urma bunastarea materiala.

Cei care isi traiesc a sasea viata sunt puternic orientati spre familie. Primesc multe rasplate karmic in relatiile pe care le au. Daca si-au creat o karma pozitiva, vor avea parte de parteneri iubitori. Daca si-au creat o karma negative, atunci relatiile lor vor fi dificile.

Dificultatea cu care ei se confrunta este aceea de a-si lasa la o parte nevoile materialiste astfel incat sa poata stabili un echilibru intre munca si relatiile personale.

A saptea viata

Aceasta este o viata plina de provocari, este o viata karmic. Unii dintre cei care isi traiesc a saptea viata se nasc pentru a fi complet dependent de societate. Prin cercetarile efectuate, Reverendul Myers a descoperit ca multe persoane aflate in aziluri si institutii similar isi traiau a saptea viata. Daca nu sunt ei dependenti de ceilalti, atunci cei din jur sunt dependenti de ei (platesc pentru karma negative creata in cele sase vieti anterioare).

In comparative cu cei care isi traiesc celelalte vieti, cei aflati la a saptea viata au cea mai accentuate tendinta de a se gandi la sinucidere. Provocarea este aceea de a-si “duce crucea pana la capat” (in aceasta viata) si sa plateasca cu bunavointa toate datoriile karmice.

A opta viata

Cei care traiesc a opta viata isi vor creea un stil de viata mai bun si confortabil, o realitate mai placuta. Ei pot schimba lumea in mod grandiose, modificand realitatea. In aceasta categorie se inscriu guru si liderii spirituali. Binecuvantati financiar, multi dintre cei aflati la a opta viata sunt detasati in privinta relatiilor personale. Ei vor sa ajute lumea intreaga, sa promoveze dragostea si pacea si sa faca schimbari majore pe plan mondial. Merg inainte pentru a raspandi cuvantul lui Dumnezeu si au banii necesari pentru a-si permite un astfel de stil de viata.

Provocarea lor este aceea de a-si folosi firea spirituala pentru binele suprem si de a sta departe de manipulare.

A noua viata

Cei aflati la a noua viata sunt fericiti, dar vietile lor tind sa fie considerate foarte triste de catre ceilalti. Sunt indrumati indeaproape de Dumnezeu. Daca va aflati la a noua viata, nu sunteti malitiosi, nu doriti raul nimanui si nu puteti face nicio greseala foarte mare. Daca faceti ceva necinstit, sunteti prinsi de fiecare data. Dumnezeu ii obliga pe acesti oameni sa se comporte asa cum trebuie. Daca mint, sunt prinsi. Daca fura, merg la inchisoare. Totul fiindca aceasta este ultima viata si trebuie sa fie pregatiti sa plece de pe pamant fara pacate prea mari. Nu detin niciodata prea multe si nu par a avea noroc din punct de vedere financiar. Dumnezeu face toate acestea pentru a le fi mai usor sa paraseasca planul fizic. Au mai putine lucruri de care trebuie sa se desparta.

De asemenea sufera de boli fizice. Nu se simt, de obicei, confortabil in trupurile lor si par a purta poveri suplimentare. Acest fapt ii ajuta, de asemenea, sa se desparta de aceasta viata fara a privi inapoi.

Cei aflati la a noua viata par a avea relatii proaste pentru ca atrag sufletele mai tinere, pe care trebuie sa le invete. Provocarea lor este aceea de a-si pastra natura spirituala si de a nu-si pierde credinta, indiferent cat de multe dificultati par a infrunta.

In loc de concluzie (despre reincarnare)…

„Cea mai mare contributie a Indiei adusa lumii este sa ii ofere o viziune spirituala a omului. Iar lumea face bine daca se deschide de bunavoie acestei stravechi intelepciuni ca sa dobandeasca prin ea o imbogatire pentru viata omeneasca”.

Sursa: garbo.ro

 


Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

 • Adriana Balogh  On Iunie 13, 2011 at 6:48 pm

  Reincarnarea exista dar noi nu ne dam seama, cand ne reintoarcem intr-o noua viata venim sa continuam si sa ducem la indeplinire ceea ce nu am facut aceasta reincarnare duce la perfectionarea si vindecarea sufletului de aceea trebuie sa facem lucrurile cat mai bine sa slujim cu toata credinta sa putem sa ne eliberam sufletul in ceea mai mare spiritualitate nu cu jumatati de masura avem teme ce trebuie duse la indeplinire ce trebuie depasite de aceea trebuie sa meditam mereu

 • ily  On Noiembrie 3, 2011 at 1:48 am

  9+7+76=92=9+2=11 sunt 11 vieti deci
  9 iulie 1976 calculati

  • ariadnaf  On Noiembrie 3, 2011 at 7:28 pm

   9+7+76=92=9+2=11=1+1=2

   Se aduna pana cand se reduce la o singura cifra.

 • NuConteaza  On Decembrie 24, 2012 at 12:28 am

  Eu am descoperit reincarnarea singur adica in sensul ca intr-o zi m-am intrebat oare dupa ce murim stam in rai ” infiniti ani”? si mi-a venit ideea asta in minte ” dupa ce mor ma nasc o alta fiinta (orice)…..dupa mi-am dat seama ca exista religii care cred in aceasta chestie…….Am facut o asemanare cu trupul nostru si sufletul de ex: trupul-masina ….sufletul-omul Dupa ce masina se strica din cauza accidentelor….folosirii omul cauta alta masina asa este si cu Trupul: Dupa ce trupul imbatraneste si se ‘strica” as putea spune ,sufletul cauta alt trup.adica reincarcare ……. In biblie dupa cate am inteles eu este o propozitie care suna cam asa „precum in cer asa si pe pamant” propozitia asta o aseman cu un singur cuvant:D REINCARNAREA

  Nu cred in … de astea care spun ca „vom avea 9 vieti”:))) reincarnarea exista de infinite ori….
  Iar in religia ortodoxa observ ca din ce in ce multi adolescenti cand ii intreb cum il percep pe DUMNEZEU ei imi spun ca este ca o energie……..multi aud ca nu cred in Dumnezeu……
  Eu sincer cred in Dumnezeu dar ca pe un spirit…cred in reincarnare 🙂 odata cu aparitia adolescentei mele am inceput sa imi schimb perceptia tutor chestiilor de pe pamant si sunt curios daca Dumnezeu arata ca un MOSNEAG…cum zice Biblia

 • Alex  On Ianuarie 27, 2013 at 9:37 pm

  20 mai 1999= 20+5+99= 124= 1+2+4=7 a 7-a viata…

 • Dan  On August 17, 2013 at 2:07 am

  Daca analizam cazul: 26.01.1918 (26+1+18=45; 4+5=9) constatam ca omul care s-a nascut atunci, un spirit evoluat, era extraordinar de bun la suflet si nu a facut nimic ilegal pentru care sa nu fi platit. Omul aflat in acest ultim stadiu de evolutie spirituala se numea Nicolae Ceausescu!

  • marius  On August 21, 2015 at 11:10 pm

   Ceausescu sa nascut in 23.01.1918

  • Aurica  On Octombrie 31, 2016 at 12:09 am

   Nu, se spune ca trebuie sa fie foarte atent, ca plăteste in toata legea, pentru greseli. Citiți mai cu atentie.

 • marian  On Mai 18, 2014 at 11:10 am

  Ce-s prostiile astea cu Ceausescu?Sau cu ai 9 vieti?Omul poate sa aiba sute de vieti..daca traieste prost…degeaba se reincarneaza.Iar bisericile sunt o cacealma…una nu te invata ceva bun…de fapt toate au cate ceva bun in ele,numai ca acel ceva e mic si nu se vede.Iar credinta in Iisus e obligatorie dar e 0.E mancatorie….si intunericul este reactiunea Luminii,adica egale infinit…deci oscilam intre ele de ne ia dracu!Iar Energia de mijloc,adica granita dintre Lumina si intuneric nu lasa ca aceste 2 Forte sa nu se manifeste egal.Asa ca…teoriile….lasati-le…practica conteaza…

 • Samandriel  On Octombrie 31, 2015 at 9:37 am

  Intr-adevar…sunt situatii in care ne regasim,chiar daca e greu sa credem,putem crede sau nu.E alegerea noastra…Conceptii?Dumnezeu? Eu personal cred,insa nu cred ca Dumnezeu e acel mos batran,mai degraba cred ca este in noi,in fiecare…ne nastem capabili de bine si rau,depinde ce alegem…sau nu

 • Criss  On Decembrie 3, 2015 at 12:56 am

  09 iuni (06) 1967 9+6+67 = 82 = 8+2 = 10 pai nu erau decat 9?

 • Eaa2012  On Ianuarie 15, 2016 at 6:10 pm

  S-ar zice ca sunt la a 8-a viata, dar nimic din descriere nu se potriveste in cazul meu. Cred ca exista reincarnare, dar in calculele astea nu cred! Sorry!

 • Viorica  On August 30, 2016 at 10:05 pm

  Este adevărat . Sunt la a 9 a viata . Mi se potriveste tot ce este scris acolo .

Trackbacks

 • […] Reincarnarea si numarul vietii actuale (via Zodiile şi noi) Numerologie hindusa: Vieti anterioare, personalitate si fatalitate Omul se naste o singura data, dar nu moare cu adevarat. Din reincarnare in reincarnare el nu face altceva decat sa-si schimbe trupul pana cand ajunge la adevarata libertate, in Nirvana. Principiul care dirijeaza calatoria dintr-un corp intr-un altul este legea karmei. Scopul spiritualitatii hinduse este acela de eliberare fata de legatura karmica, pentru a se putea uni cu Brahman. … Read More […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: