Zodiile si gelozia (2)


BERBEC

In dragoste este intransingent si foarte gelos ; daca partenerul sau este curtat de altcineva, Berbecul devine excesiv de furios. Dar – este de notat – se potoleste repede daca se dovedeste ca furia sa este nemotivata. Daca vede ca gelozia il orbeste, prefera sa paraseasca „motivul” ei, indreptandu-se catre altcineva, care-i poate da garantia ca nu-l va face gelos. Fiindca nu-i place asta !

TAUR

Este o persoana calma, dar daca i se pare ca perechea sa abuzeaza de bunatatea lui, furia ii este de temut. Este gelos din fire, datorita neincrederii lui instinctive, pentru ca nu este un naiv ; el suspecteaza pe toti ca vor sa-l „traduca”. Femeia-Taur este una dintre cele mai geloase din tot zodiacul. Si nu numai atat, ea pune punct urgent. Divorteaza !

GEMENI

Pentru ca nu este un caracter pasionat, geloziile sale sunt foarte rare si, in nici un caz, nu genereaza violente, excese sau furie. Cu unele exceptii : nativul poate deveni furibund de gelozie daca este sub influenta alcoolului. Cu sau fara motiv, pentru ca, deseori, bea ! Daca se dovedeste ca a gresit, nu recunoaste niciodata ca se poate insela. Femeia-Gemeni poate deveni neurastenica din gelozie.

RAC

Sub influenta Lunii, nativul Rac trece prin numeroase stari sufletesti contradictorii. Nu este gelos, dar daca afla ca are motive, reactioneaza cu calm si orice ar intreprinde cel/cea vinovat/a – cale de intoarcere nu mai exista. Tocmai pentru ca e atat de schimbator in dispozitiile sale, vrea sa se puna la adapost de excese.

LEU

Sinceritatea si generozitatea nativului Leu nu poate fi asociata cu un sentiment atat de infam. Chiar daca ii trezesti gelozia si devine artagos si inabordabil, el nu se va lasa tarat in aceasta „mlastina” morala. Este mult mai sigur ca va parasi fiinta care-i da motive de gelozie, pentru ca el pretuieste libertatea si se simte dator sa o acorde si altuia. Femeia-Leu, insa, este ea cea care starneste multe gelozii – cel mai adesea feminine !

FECIOARA

Nativul Fecioara, desi nu este nici pasionat, nici sentimental, poate fi excesiv de gelos. Indeosebi Femeia-Fecioara este foarte posesiva si geloasa. Dar si femeia si barbatul – desi sunt gelosi, deseori fara motiv – nu sunt cei care se manifesta furibund sau violent, nici macar in vorbire. Nativul Fecioara va fi victima sigura a propriei gelozii si va suferi profund, in tacere.

BALANTA

Nativii Balanta nu sunt nici susceptibili, nici suparaciosi. S-ar spune ca nu-s nici gelosi. Dar nu-i asa. Doar, pare ! Din cauza ca sunt foarte rationali, sunt dispusi sa accepte compromisuri. Ei sunt adeptii principiului ca totul se aranjeaza pana la urma ; si daca ei nu pot face nimic, timpul oricum va rezolva. Exista posibilitatea ca despartirile sa para ca au loc fara motiv – desi la mijloc e gelozia. Dar tot astfel ei pot ierta in urma unui gest afectuos al „vinovatului”.

SCORPION

Nativul Scorpion e gelos si in viata intima, si in dragoste, si in afaceri, si in prietenie si… in orice. Desi e un temperament despotic, in cazul geloziei dusa la extrem, sub influenta lui Pluton, el poate ajunge chiar la sinucidere. Gelozia sa este devastatoare pentru ca este cel mai posesiv semn al zodiacului, iar razbunarea lui este diabolica si cumplita. Feriti-va de gelozia Scorpionului !

SAGETATOR

Pe langa inteligenta, Sagetatorul are si o fina intuitie si un remarcabil simt al anticiparii unor situatii. Astfel, nativul Sagetator nu va ajunge sa fie gelos pentru ca si-a avertizat perechea de posibilitatea ivirii motivului sau motivelor. Este un fin psiholog si nu va ajunge in aceasta situatie. De altfel, in afara unor vorbe dure sau replici acide, va veti lovi doar de dispretul sau pentru ca ati vrut sa-l faceti gelos. Si… poate… veti primi din senin ,o… citatie pentru divort.

CAPRICORN

Este foarte generos, dar daca i se tradeaza increderea si devine gelos, mania lui e periculoasa. Cand e gelos, el vrea sa stie adevarul si, daca gelozia e motivata, fiti siguri ca se va razbuna. Nativul Capricorn nu iarta lipsa de loialitate si este fara mila pentru cel ce-l inseala. Prin temperamentul sau femeia-Capricorn este geloasa, dar daca se dovedeste ca gelozia e fara motiv stie sa recunoasca asta. Ea stie si sa ierte, pentru ca are simtul demnitatii. Oricum, ea va suferi o depresie puternica.

VARSATOR

Nici prea infocati in dragoste, nici prea posesivi, nativii Varsator au nevoie doar de devotament. Varsatorul are multa fantezie si uneori poate deveni gelos din aceasta cauza. El nu va spune nimic perechii sale, dar va cadea in depresia cea mai sumbra. Poate manifesta gelozie nu numai in dragoste ci si in prietenie.

PESTI

Latura lor emotionala le poate aduce Pestilor multe necazuri in cuplu. Foarte idealist si imaginativ, nativul Pesti poate deveni victima sigura a geloziei pe care si-o imagineaza, sau nu. Oricum, nu vor deveni violenti, nici macar in vorbire, dar isi pot face singuri rau din aceasta cauza. Depresiile nativilor Pesti cauzate de gelozie sunt frecvente. Nu-i dati prilej acestui semn emotiv sa fie gelos ! E pacat…

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Trackbacks

  • […] Zodiile si gelozia (2) (via Zodiile şi noi) BERBEC In dragoste este intransingent si foarte gelos ; daca partenerul sau este curtat de altcineva, Berbecul devine excesiv de furios. Dar – este de notat – se potoleste repede daca se dovedeste ca furia sa este nemotivata. Daca vede ca gelozia il orbeste, prefera sa paraseasca „motivul” ei, indreptandu-se catre altcineva, care-i poate da garantia ca nu-l va face gelos. Fiindca nu-i place asta ! TAUR Este o persoana calma, dar daca i se pare ca … Read More […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: