Zodiile si gelozia (1)


Berbec

In dragoste este intransingent si foarte gelos. Se plictiseste in general repede si gelozia poate fi un ingredient necesar pentru a-i mentine treaz interesul. In anumite situatii, izbucneste violent sau se comporta ca un adolescent ofensat si capricios. Nu i se poate pretinde fidelitate.

Taur

Foarte probabil ca este cel mai posesiv semn zodiacal. Desi la prima vedere pare o persoana calma, daca i se pare ca perechea sa abuzeaza de bunatatea lui, furia ii este de temut. Este gelos din fire din cauza neincrederii lui instinctive, si ii suspecteaza pe toti ca vor sa-l „traduca”.

Gemeni

In general, acest nativ fuge de persoanele care-i restrang sau conditioneaza libertatea, iar gelozia pe care o suporta il face nervos si antipatic. Uneori sufera in tacere. Pentru ca nu este un caracter foarte pasionat, geloziile sale sunt relativ rare si in nici un caz nu genereaza violente, excese sau furie.

Rac

Nu este gelos din fire dar, daca afla ca are motive, reactioneaza cu calm si orice ar intreprinde cel vinovat, cale de intoarcere nu mai exista. Este dependent emotional si se ataseaza de oameni, locuri sau obiecte. Simtul posesivitatii este foarte dezvoltat. Poate fi si extrem de suspicios.

Leu

Daca ii oferi motive reale de gelozie, devine flegmatic, recalcitrant sau te scoate din inima lui, dispretuindu-te. Este mult mai sigur ca va parasi fiinta care-i da motive de gelozie. Leul are un simt al exclusivrtatii accentuat si sufera mult daca observa ca sursele tale de bucurie pot fi gasite si in afara lui.

Fecioara

Nativul acestei zodii poate fi extrem de gelos. Declanseaza discutii si crize emotionale, alteori se inchide in sine si isi deplange soarta. Este nesigur si com-plexat in interiorul sau si din acest motiv banuieste ca altcineva te poate cuceri prin spontaneitate, farmec sau umor.

Balanta

Nativii zodiei nu sunt nici susceptibili, nici suparaciosi. Prin natura lor, nativii inclina spre compromisuri, spre o abordare rationala a lucrurilor. Daca le oferi motive de gelozie, rar izbucnesc violent. Ei cer explicatii si, daca sunt coerente, se calmeaza.

Scorpion

De obicei, scorpionul nu umbla cu jumatati de masura si nu este capabil sa isi tina in frau impulsurile emotionale. El poate face viata partenerului un calvar. De obicei este gelos in orice, in viata intima, in dragoste, in afaceri sau in prietenie. Gelozia sa este devastatoare.

Sagetator

Rareori arata ca sufera din gelozie. Nu este suspicios si nu are mania persecute, astfel incat manifestarile lui de gelozie nu apar decat in urma unor dovezi clare. Este un fin psiholog si ajunge foarte rar in aceasta situatie. De altfel, in afara unor vorbe dure sau replici acide, va veti lovi doar de dispretul sau pentru ca ati vrut sa-l faceti gelos.

Capricorn

Nativul Capricorn nu iarta lipsa de loialitate si este fara mila cu cel ce-l inseala. Prin temperamentul sau, femeia-Capricorn este geloasa, dar daca se dovedeste ca gelozia este fara motiv stie sa recunoasca asta. Barbatul Capricorn devine depresiv si artagos si iti trebuie multa tandrete pentru a-i convinge de contrariu.

Varsator

Are pretentia de a fi in primul rand tovaras devotat de viata, de aceea intelege mai usor nevoia de libertate. Daca devine brusc gelos, el nu va spune nimic perechii sale, dar va cadea in depresia cea mai sumbra. Poate manifesta gelozie nu numai in dragoste, ci si in prietenie.

Pesti

Latura lor emotionala le poate aduce Pestilor multe necazuri in cuplu. Idealist si imaginativ, nativul Pesti poate deveni victima sigura a geloziei pe care si-o imagineaza. El creeaza scenarii abracadabrante si se complace in suferinta pe care singur si-o provoaca. Poate fi dual, cand intelegator si spasit, cand sumbru si arogant.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: