Copilul-Varsator


Copilul nascut in Zodia Varsatorului este facut dintr-o materie prima foarte speciala, dominata de impulsuri puternice, de inventivitate si incapatanare, procesele lui mentale isi au sursa in strafulgerarile uraniene. De aceea, ei sunt aproape intotdeauna “speciali”, deosebiti de alti copii, unici si putin ciudati, greu de strunit pentru ca imaginatia nu le da pace si inventeaza mereu jocuri noi, intrebari noi, povesti misterioase. Au, in general, tendinte nonconformiste pana la varsta maturitatii cand atitudinea lor devine mai conventionala, se modeleaza conform cerintelor vietii sociale, dar niciodata complet.

Nu accepta usor comenzile sau regulile, dar gasesc, de cele mai multe ori, singuri raspunsul cautat la multele lor intrebari, cu mintea lor practica, perceptiva, intuitiva si, totusi, logica.

Baietii viseaza sa fie mari descoperitori de lumi noi, oceanografi, astrologi, arheologi, sau orice altceva iesit din comun, fetitele au inclinatii artistice, vor sa fie prime balerine sau prima femeie – presedinte.

Intreaga lor copilarie nu viseaza la ziua de maine, ci la cea de poimaine. Scoala nu constituie pentru ei o problema decat in privinta disciplinei. Copiii – varsator sunt acei copii care cauta tot timpul raspunsuri la intrebari din cele mai ciudate, la fenomenele supranaturale pe care mai mult le percep decat le inteleg, sau le inteleg ca si cum le-ar sti dintotdeauna.

Intuitia ii ajuta sa inteleaga totul fara prea multe explicatii, desi sunt mai tot timpul visatori si imprastiati, se concentreaza greu asupra unui lucru impus. Copilul – varsator are foarte multi prieteni, cei mai multi, pentru ca egoismul ii lipseste cu desavarsire.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

  • Cata  On decembrie 11, 2011 at 9:25 pm

    Mmm.. mi se potriveste, desi nu sunt chiar un copil. Am 13 ani si am citit si femeia-varsator si ma regasesc intre cele doua. Un singur lucru : ati spus la femeia-varsator ca nu e tipul sexy, ci inteligenta. Eu cunosc multe femei cu zodia varsator.. si cred ca sunt chiar foarte bine atunci cand vor. 🙂 In rest, 100% adevarat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: