Zodia-Varsatorului


Personalitati nascute sub semnul varsatorului:

Francis Bacon, John Barrymore, George Burns, Charles Dickens, Charles Darwin, Thomas Edisson, Lewis Carroll, William Somerset Maugham, Jeanne Moreau, Ronald Reagan, Ann Sothern, Paul Newman, Kim Novak, Vanessa Redgrave, Franklin Roosevelt, Mia Farrow

Cum se recunosc cei nascuti in Zodia Varsatorului?

Varsatorul face parte din semnele de aer, ca si balanta si gemenii, caracterizat prin mobilitate, vivacitate si adaptabilitate a nativului. Ca semn fix, determina predominanta sentimentului in natura nativului dar si capacitatea de realizare.

Este un semn zodiacal masculin, activ-pozitiv, simbol al intelectualitatii, care implica ideea de colectivitate, societate, schimb de idei si comuniune, mai putin schimbator si nesigur decat celelalte semne de aer. Varsatorul, ca semn de apa este, in acelasi timp, si un simbol al uniformitatii si continuitatii, al spiritualitatii umanizate, insa, si al intelegerii, dominanta lui fiind altruismul.

Varsatorul este astfel un semn profund uman, poate cel mai generos dintre semnele zodiacale, in sensul cel mai inalt si uman al generozitatii si al intelepciunii.

Nativii sunt foarte buni cunoscatori ai semenilor lor, cea mai semnificativa calitate a lor fiind universalitatea. Toti nativii sunt firi prietenoase, hotarate dar sincere, fidele, optimiste. Planeta tutelara a Zodiei Varsatorului este Uranus, care in plan psihologic guverneaza intuitia, inventivitatea si o mare nevoie de independenta. Uranus se gaseste de multe ori in horoscopul dictatorilor, inventatorilor, politicienilor si in general al oamenilor cu destin de exceptie, fie in bine, fie in rau.

Nativii influentati de Uranus au calitatea de a surprinde mereu prin ceva nou, de a fi sau a face in fiecare moment ceva neasteptat, lucrul cel mai putin predictabil, dintr-o placere de a sfida opinia generala, sau de a se comporta neconventional in cele mai diverse situatii, dintr-un fel de refuz de a se conforma regulii. Ei nu sunt nici naivi, nici blazati, ci foarte curiosi si imprevizibili.

Trasaturile lor sunt dominate de contraste si paradoxuri. Nativii sunt puternici si hotarati sub aparenta superficialitatii, avangardisti si independenti sub aparenta docilitatii, desi intr-un fel de revolta continua, uneori sentimentali sub aparenta dezinvoltura, ingeniosi, activi, intuitivi si imprevizibili ca niste eterni adolescenti idealisti.

In horoscopurile vechi, planeta tutelara a zodiei este Saturn, dar astrologia a descoperit apoi influenta dominanta a lui Uranus care imblanzeste severitatea saturniana, aducand nota de altruism a nativilor dar si o stare spirituala superioara, preocuparea pentru politica si religie, societate, umanitate si progres. Unii dintre nativi sunt revolutionarii care schimba istoria lumii, vizionarii care prevad viitorul, altii au o mare disponibilitate pentru noul in arta, foarte multi sunt inclinati catre astrologie, la fel de multi spre cariera politica.

Nativii uranieni sunt cei mai indepartati de contingentele materiale si cei mai apropiati de perceptiile si intuitiile paranormale. Uneori pot fi geniali, alteori sunt creduli si mistici pana la exces, mari amatori sau practicanti ai ocultismului.

Ca tip fizic, nativii din Zodia Varsatorului sunt de obicei mai inalti decat media, cu tenul deschis, chiar palid uneori cu o noblete a trasaturilor frumos modelate, cu ochii de obicei albastri sau verzi, cu privirea intotdeauna putin distanta, putin visatoare ca si cum vad dincolo de oameni si lucruri.

Varsatorul este un visator, dar un visator vizionar – practic, el nu poate trai decat intre oameni, inconjurat de prieteni pe care si-i apropie foarte usor, in deplina concordanta cu principiile lui de intelegere, iubire si egalitate intre semeni, desi nu sunt total lipsiti de simt practic, ba chiar dimpotriva.

Filozofia lui de viata este simpla si complicata in acelasi timp, pentru ca ea cuprinde totul. Idealurile lui sunt: iubirea intre oameni, cautarea adevarului, egalitatea si intelegerea, experimentul si meditatia, dar meditatia activa. Si totusi nu sunt niste luptatori ca leii sau scorpionii, pestii sau sagetatorii, si desi cred puternic in necesitatea schimbarii si evolutiei nu sunt adeptii violentei, nu sunt facuti sa lupte ci doar sa inteleaga, sa prevada si sa sfatuiasca. Nu le plac confruntarile directe, urasc agresivitatea desi nu le lipseste spiritul combativ, care ramane insa, de cele mai multe ori, la nivelul discutiilor contradictorii.

O alta caracteristica a nativului este extraordinara lui putere de concentrare, de a sti cu un minut inainte ce vrea sa spuna celalalt, si, cu amabilitate specific uraniana, de a sti inaintea celorlalti ce urmeaza sa se intample, datorita facultatii lui tipice de a prevedea si de a presimti, de a cunoaste necunoscutul cu o intuitie de natura speciala, de a patrunde misterele mistice asemanatoare premonitiei.

Varsatorul traieste rareori in prezent, spatiul lui temporal este undeva in viitor, intre clarviziune, idealism si perceptia viitorului. Influenta imprevizibilei planete Uranus combinata cu o mare doza de intelepciune saturniana, face din nativi niste clarvazatori intelepti si umani, animati de cele mai nobile idealuri si sperante, scrutatori ai viitorului, dar si, rareori, adevarate genii ale raului.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: