Seful-Capricorn


Fara sa fie teribil de destept, seful-Capricorn este un conducator aproape perfect. Capacitatea lui de organizator, de autodisciplina si de a impune altora o disciplina riguroasa, puterea de munca uriasa, egalata doar de cea a sefului-Fecioara, fac din seful-Capricorn unul din cei mai eficienti conducatori.

La orice problema are un raspuns, stie in orice moment, cine, de ce, unde, cat si cand, deci totul, despre afacerile lui, despre parteneri, despre subalterni, adversari, prieteni. Ceea ce subalternii apreciaza de obicei la seful lor Capricorn este eficienta, acel mod misterios pentru altii in care reuseste sa faca totul, sa fie parca in mai multe locuri deodata, sa rezolve toate problemele deodata si intotdeauna bine. Nu agreeaza “iesirile” sau mesele festive, unde se simte parca nelalocul lui.

El este, incontestabil, “seful” in orice postura s-ar afla. Ca si in familie, si la srviciu este tratat cu respectul cuvenit, pentru ca este intotdeauna autoritar, deseori chiar dur, dar corect. Niciodata nu spune ceva de doua ori, pentru ca nu este nevoie: o spune atat de autoritar, dar fara sa fie aspru, incat nimeni nu s-ar gandi sa nu-i execute ordinele.

Nu este nici generos, nici zgarcit, este numai foarte corect in aprecieri si in recompense, de aceea deciziile lui sunt foarte rar contestate de subalterni. Programul lui de munca incepe in zori si se termina la miezul noptii, vine intotdeauna primul la serviciu, si pleaca ultimul. Se imbraca conservator si este un traditionalist in modul de viata ca si in cel de munca. Impune prin intregul comportament, arata putin demodat, in costumul sobru, in culori inchise.

Biroul este dotat cu tot ceea ce trebuie la indemana, ca si cum ar fi a doua lui casa, si asa si este. Va avea probabil pe birou fotografii de familie, sigur ale copiilor, pentru ca este un „familist” care nu are niciodata prea mult timp pentru familie.

Relatiile lui cu subalternii pot fi definite in doua cuvinte: respect reciproc si corectitudine, fara prea multe familiarisme, desi se leaga afectiv de colaboratori.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: