Barbatul – Capricorn


Solid, puternic, cu privirea patrunzatoare, pare timid dar emana o forta aproape uriasa, de o ambitie in stare sa sfarme muntii, barbatul din zodia Capricornului pare sa iubeasca singuratatea. Ar fi chiar romantic daca nu ar avea atata simt practic, stapanire de sine, autocontrol, si daca nu ar sti asa de bine ce are de facut in orice moment.

Nefiind de loc un optimist, el are o permanenta nevoie de un suport moral si de incurajare, ca si cum ar sti ca forta fizica nu este suficienta. Si stie. Barbatul Capricorn are si umor la fel de direct si sanatos cum ii este firea, poate fi si vesel poate fi si un romantic visator pus pe aventura. Atunci e putin caraghios, este ca un urias cu suflet de indragostit, stangaci cand vrea sa fie tandru, cand isi iese putin din firea lui saturniana.

In ciuda stapanirii de sine, are o mare nevoie de caldura si tandrete si sentimentele lui evolueaza ca si el: aspru si retinut la inceput, din ce in ce mai entuziast mai tarziu. Este o ciudatenie a firii Capricornului – traieste auster si intelept in tinerete, dar devine optimist, vesel si expansiv odata cu varsta, ca o inversare a varstei biologice.

Ca orice lucru pe care il fac, casnicia lor este de cele mai multe ori solida, trainica si durabila, ei considera casatoria un lucru definitiv si nu o asociere temporara. Daca nu gasesc insa ceea ce vor, o partenera de viata loiala, cu mult simt practic, ingenioasa si inventiva, destul de tandra ca sa-i compenseze lipsa de efuziuni sentimentale, nu se mai casatoresc niciodata. Nu va va spune prea des ca va iubeste, pentru ca el considera ca daca a spus-o odata – la inceput – este suficient.

Ca tata, este aproape intruchiparea perfecta a idealului patern. Este un fel de “sef de trib” care isi asuma toate responsabilitatile cu simtul profund al datoriei de a-si creste copiii cat mai bine, mai frumos si mai sigur, in cea mai pura traditie conservatoare. In schimbul eforturilor sale, cere copiilor respect si supunere, raporturile nu vor fi niciodata inversate. Putin prea rigizi si autoritari cu copiii, devin insa niste bunici buni, blanzi si ingaduitori.

Cu pasiunea lui de a organiza totul cat mai riguros, si cu disciplina pe care o impune intregii familii, pare rece si deloc sentimental, ceea ce nu este deloc adevarat, numai ca i se par inutile scenele de tandrete. Barbatul din zodia Capricornului este interesat de latura psihica a iubirii si dupa 20 sau 25 ani de casnicie, lucru pe care nu prea multi barbati pot sa-l faca.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: