Zodia Capricornului


Personalitati nascute sub semnul Capricornului (22 dec.- 19 ian.)

Martin Luther King, J. Edgar Hoover, Henry Miller, Cary Grant, Isaac Newton, Ava Gardner, Edgar Allan Poe, Pablo Casals, Rudyard Kipling, Humphrey Bogart, Ioana d’Arc, Nat King Cole, Benjamin Fanklin, Richard Nixon, Mao Tse Tung, Helena Rubinstein

Cum se recunosc cei nascuti in zodia Capricornului?

Zodia Capricornului incepe odata cu solstitiul de iarna si inaugureaza seria semnelor zodiacale saturniene, a celor care poarta in firea lor, intr-o masura mai mare sau mai mica, un fel de tristete, de duritate, de incordare, de concentrare launtrica, de perseverenta, ambitie, prudenta, activitate neobosita si de vointa darza.

Influenta planetei Saturn, care genereaza zodia Capricornului, indica un anume grad de izolare a nativului, de solitudine, simt foarte dezvoltat al datoriei, ca si o anume raceala sau duritate a temperamentului.

Nativii manifesta un mare interes pentru aspectele sociale si politice, au facultatea de a reactiona in fata dificultatilor.

Este zodia celor inflexibili si intransigenti, cu deprinderi si comportament putin rigide, sortiti ca printr-o lege a fatalitatii sa patimeasca mai mult decat altii.

Este un semn zodiacal cardinal, care apartine pamantului, simbol de viata sufleteasca furtunoasa, de succese si esecuri, de ambitii mari si ascensiune sociala, urmate de caderi bruste, periodice.

Trasaturile esentiale ale nativului din zodia Capricornului se inscriu pe cateva coordonate principale: ambitie, perseverenta, prudenta, constiinciozitate, aptitudine spre perfectiune materiala, rigiditate si severitate. Ca semn feminin insa, diplomatia este calea spre reusita.

Nativul are capacitatea de a utiliza toate mijloacele care ii sunt la indemana, prin caile cele mai conventionale, este un adevarat artist in a scoate maximul de beneficiu dintr-un minim de mijloace. Este rareori imaginativ sau original, are darul de a putea trai cu foarte putin, este econom si cumpatat in conditii de privatiune extrema. El isi ascunde cu mare grija ambitiile, nu poate fi numit in orice caz o fire ermetica, ci mai degraba ascuns.

Ca si Scorpionul, este de o ambitie extrema, nu uita si nu iarta nici o ofensa, fara a avea insa subtilitatea razbunarii Scorpionului. Este mai brutal si mai direct in toate actiunile, desi la fel de calculat, ii lipseste insa imaginatia si ingeniozitatea perfida a acestuia.

Are forta si energia naturii, cu putere imensa de munca, dar fara prea multe complicatii spirituale sau psihice. De obicei constient de forta si de valoarea lui, stapan pe puterea sa, mai ales fizica, nativul este un singuratic, atasandu-se foarte greu de cineva. Instinctele lui, putin primare dar puternice, ii dicteaza comportamentul sentimen¬tal, si atunci cand acorda afectiunea lui cuiva o face definitiv, puternic si fara rezerve, devenind, paradoxal, foarte sensibil, de altfel singura situatie cand nu ratiunea il conduce.

Foarte des insa, viata lor e plina de deceptii, atunci devin fie introvertiti, fie violenti, chiar brutali, ca o puternica forta malefica, de un egoism extrem. Nefiind un optimist are mare nevoie de un suport moral si cand se leaga afectiv de cineva este, de cele mai multe ori, definitiv.

Ca tip fizic, nativii din zodia Capricornului sunt puternici, atletici, musculosi, probabil cu cel mai mare procent de oameni bruneti, cu ochii ca de carbune si tenul foarte inchis, aproape masliniu, cu parul foarte negru si de obicei ondulat. Exista desigur si tipul blond cu ochi albastri sau verzi, dar care nu au nimic din fragilitatea sau finetea obisnuita a blonzilor.

Gesturile lor sunt largi, dinamice, hotarate, desi nu lipseste o oarecare aura de melancolie si seriozitate, ca influenta saturniana a spiritului de disciplina viguroasa, abnegatie si rara daruire de sine in tot ceea ce intreprind.

Aproape toti nativii, chiar si cei taciturni cu o forta latenta inca neutilizata, care par retrasi, rabdatori, timizi, au o mare capacitate de a rezista la frustrari, dezamagiri, stresuri, si au, mai ales, imensa capacitate de adaptare la orice situatie, oricat de grea, dar nici cei mai sentimentali dintre Capricorni – foarte putini de altfel – nu vor lasa niciodata emotiile sa umbreasca faptele.

Chiar daca le place sa se creada nonconformisti, sunt aproape intotdeauna conventionali si conservatori, iubesc cu un fel de respect intelepciunea si experienta umana, au un puternic sentiment al datoriei.

Aparent fara nici o explicatie logica, toti nativii au sentimentul batranetii cand sunt tineri si invers, se simt tineri la batranete. Calitatea lor suprema este marea putere de a rezista si de a supravietui.Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: