Subalternul-Sagetator


Subalternul-Sagetator este acel colaborator care, desi mai incurca lucrurile cateodata, ii mai supara pe sefi trantind adevarul gol-golut exact cand nu trebuie, face glume pe socoteala sefului cu el de fata, dar nu se plange niciodata ca are prea mult de lucru, sau ca nu i s-a marit salariul.

Este subalternul pus mereu pe ironie, cel care alege poreclele pentru ceilalti, are o solutie noua, ingenioasa si probabil cea mai neasteptata la orice problema, dar in final dovedindu-se ca fiind cea optima.

Este un adevar ca cei nascuti in zodia Sagetatorului sunt, in cele mai multe cazuri, ajutati de… noroc, dovada ca Jupiter isi face datoria, ocrotindu-i, poate ca rasplata a optimismului pur si putin naiv al jupiterienilor.

Exista si Sagetatori care se plang in permanenta de soarta lor, ca si cum ar fi niste ghinionisti innascuti, dar aceasta nu este decat un fel de viclenie a Sagetatorului-subaltern, mai putin sincer, care nu este tipic, dar nu mai putin surprinzator in reactii.

Uneori, Sagetatorul-subaltern, de obicei tacut sau volubil, poate surprinde pe cei din jur prin izbucniri de temperament nebanuite, mai ales atunci cand este pusa la indoiala onestitatea bunelor lui intentii. El este un om integru si nimic nu il infurie mai mult decat sa fie acuzat pe nedrept sau sa nu i se dea dreptate atunci cand stie ca are. Si atunci, sagetile lui inveninate isi ating tinta fara gres, pentru ca stie punctele vulnerabile ale tuturor si stie unde sa loveasca. Furia lui nu tine mult, dar lasa rani care se vindeca greu.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: