Seful-Sagetator


Pentru a sti exact cum este un sef-Sagetator trebuie intocmita o lista riguroasa a calitatilor si defectelor, tras linie si facut totalul.

Incepand cu partile lui bune, prima calitate este aceea ca este numai foarte rar morocanos, in mod obisnuit este optimist, vesel, cu un aer detasat, putin aerian. A doua calitate este, orice ati spune, generozitatea, va va imprumuta oricand bani, cu conditia sa-i spuneti foarte sincer pentru ce va trebuie. Il veti admira pentru ca este un luptator, cel mai adesea un castigator, fiindca se lupta cu un curaj rar pentru ceea ce crede el ca este drept. Este chiar un aparator al cauzelor pierdute.

Seful-Sagetator este sincer si deschis, de o sinceritate uneori brutala, ironic intotdeauna, sarcastic in zilele lui rele. In ciuda faptului ca spune intotdeauna adevarul in fata, oricat de neplacut ar fi, nu este genul de sef care vrea sa faca rau cu orice pret, critica cu o rara lipsa de tact, ca imediat dupa aceea sa va adreseze cele mai calde complimente, la fel de sincer.

Da ordine cu aerul cel mai firesc si jovial, lipsa de tact il face sa gafeze uneori. Are o gandire mult mai profunda decat ai crede, este metodic si logic cand este vorba de treburi serioase.

Oricat ar fi de prietenos si generos, este si ambitios atunci cand miza este mare si ingenios in gasirea cailor catre succesul afacerilor personale si nu numai.

Oricat ar parea de “imprastiat” si chiar daca memoria ii joaca uneori feste (uita cum il cheama pe contabil sau pe directorul adjunct, uita la ce ora era fixata o intalnire), dar nu-si uita niciodata afacerile importante, este foarte ambitios si tenace, ii plac planurile grandioase, schimbarea si libertatea, orice idee noua il atrage cu atat mai mult cu cat e mai riscanta.

Il irita cel mai mult necinstea, egoismul, pesimismul, spiritul de posesiune, ipocrizia, tot ceea ce nu concorda cu firea lui deschisa, optimista si sincera.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

  • Contabil  On aprilie 29, 2011 at 2:21 pm

    Interesant postul tau. Zilele urmatoare o sa parcurg mai multe posturi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: