Barbatul-Sagetator


Idealismul entuziast si curiozitatea barbatului-Sagetator, ca si spatiul lui de miscare care este lumea larga, cu drumurile ei mai drepte sau mai ocolite, il fac sa-ti cam scape printre degete.

Optimismul lui este contagios ca si buna lui dispozitie. Pentru barbatul-Sagetator viata este ca o competitie, ca o cursa de cai, sau o cursa de formula unu, castiga cei mai buni, dupa cele mai corecte legi ale curajului si barbatiei.

El este un visator, dar visurile lui sunt concrete si logice, pentru ca are mult simt practic si este un…mare norocos. Nici un insucces nu il doboara si nici nu il descurajeaza, el ramane un incurabil optimist, se reface repede dupa orice esec. Arma lui principala nu este clasica sageata, ci limbajul, care merge intotdeauna drept la tinta, colorat si ironic, care spune intotdeauna adevarul cu aerul cel mai nevinovat, direct si fara ocolisuri.

Imaginatia lui este un izvor nesecat de idei noi si ingenioase, de visuri care, de cele mai multe ori, nu au nimic romantic ci numai logica, optimism si un mare spirit de aventura si entuziasm molipsitor.

In relatiile sentimentale, insa, este un superficial, dar nu ipocrit. Va incepe o poveste sentimentala cu cel mai naiv aer cu putinta si este sincer, dar o va incheia foarte repede, la fel de firesc, pentru alta noua, la fel de sincer. El este inconsecvent si incapabil de sentimente profunde si durabile, de aceea, legaturile lui romantice sunt numeroase si de scurta durata, cautand sau numai gasind mereu altceva, barbatii-Sagetator au cele mai numeroase divorturi, dar nu au nimic din cruzimea Scorpionilor, ci dimpotriva, spiritul lor de camaraderie este atat de puternic incat reusesc in prietenie ceea ce in casnicie sunt incapabili sa faca, si fosta sotie sau fosta iubita ramane, de cele mai multe ori, cel mai bun prieten al Sagetatorului.

Singurul secret de a-l pastra este sa ii lasi destula libertate sau iluzia ca este liber, fara scene de gelozie, lacrimi sau reprosuri, adica franghia trebuie sa fie destul de lunga, incat sa aiba impresia ca nu o are. El isi doreste o partenera pe masura lui, generoasa, entuziasta la orice idee noua a lui, afectuoasa, fara prea multe sinuozitati pentru ca nu le intelege, fiind, totusi, un rational.

Nu-i puneti la indoiala onestitatea pentru ca nimic nu il enerveaza mai mult decat sa fie invinuit pe nedrept, si cel mai probabil, cand face ceva rau va va spune, are un fel foarte…practic de a trata emotiile si sentimentele, care nu este deloc usor de suportat.

Trebuie un exercitiu de vointa sa stii sa-i infrunti sinceritatea, dar altfel nu se poate, iar singura cale de a asigura durabilitatea casniciei este sinceritatea absoluta.

Sagetatorul este un tata bun pentru copiii lui, care vor avea in el un foarte bun prieten de jocuri, excursii si plimbari, ii vor spune toate secretele, pun la cale impreuna tot felul de sotii. La varsta adolescentei, se va amuza de escapadele tinerilor pe care probabil le vor pune la cale impreuna, fara stirea mamei, copiii ramanand cu o imagine mai putin conformista a tatalui, dar plina de caldura si afectiune.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: