Seful-Scorpion


Spre deosebire de alti sefi, “facuti”, Scorpionul este seful innascut. El isi asuma rolul de conducator cu aerul cel mai firesc, ca fiind singurul rol care i se potriveste ca o manusa.

Strategia lui de a conduce este una foarte complicata, desi niciodata nu vorbeste despre tehnicile proprii si are un mod specific de a descuraja orice incercare de a afla care sunt.

Prin nu se stie ce mijloace secrete, seful-Scorpion stie aproape totul despre subalternii sau colaboratorii lui si nu este nici intuitia Varsatorului sau a Leului, nici introspectia Pestilor, el pur si simplu stie, asa cum stie si in ce stare sunteti intr-o anumita zi, fara sa intrebe nimic. De aici parerea unanima ca seful-Scorpion stie tot, si ce nu stie spui singur fiindca esti convins ca tot va afla in cele din urma.

Seful-Scorpion nu este in mod necesar in permanenta exploziv, ci dimpotriva, biroul lui poate fi cel mai linistit si sobru, unde domneste ordinea si disciplina, si peste toate el, seful, care controleaza totul. Numai daca il cunosti foarte bine stii ca, chiar daca tace, tacerea lui e incordare si semn ca …“calculatorul” functioneaza.

Interlocutorul sau concurentul lui trebuie sa fie un bun psiholog ca sa ghiceasca incordarea si patima care se ascunde sub masca de sobrietate sau indiferenta a Scorpionului, dar nu va ghici niciodata cat e de mare dorinta si nevoia acestuia de a obtine ceea ce doreste.

Este aproape imposibil sa stii exact ce se petrece in capul lui, deviza sefului-Scorpion consta in secretul absolut al scopului si intentiei, stiind ca aceasta e singura cale de a castiga. Toti subalternii lui sunt pentru el o echipa – care este sinonima cu obiectivele lui personale – si abia in al doilea rand, sunt persoane.

Printr-un sistem propriu de detectare, isi repereaza adversarii pe care ii va indeparta fie imediat, fie purtandu-se ca si cum acestia nici n-ar exista si atunci pleaca singuri si de buna voie.

Chiar sefii-Scorpioni care nu au nimic impozant la prima vedere si par inofensivi, din momentul in care te privesc fix simti un fior pe sira spinarii si stii ca el este seful, singurul, mare si puternic, caruia i te supui pentru ca nu poti altfel.

Nu numai ca nu isi exteriorizeaza decat foarte rar emotiile, dar nu ii plac manifestarile emotionale sau sentimentale nici la altii. El considera ca orice manifestare a sentimentelor este o dovada de slabiciune si in jurul lui nu au ce cauta oamenii slabi.

In calitate de subaltern, nu va manifestati prea des admiratia cu intentia de a-l flata, pentru ca seful-Scorpion este suspicios, desi recunoasterea superioritatii lui nu il deranjeaza, dar nu abuzati.

Si daca admiratia nu e sincera, mai bine renuntati, pentru ca altfel va deveni dusmanul cel mai razbunator, si razbunarea Scorpionului nu este o gluma, este o lupta din care el stie ca trebuie cu orice pret sa castige.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: