Copilul-Scorpion


Copiii-Scorpion au de foarte mici toate pornirile specifice semnului zodiacal: isi fac un program propriu de somn si de masa, care nu are nimic comun cu programul pe care vreti sa i-l impuneti, nu se supune decat cu mare dificultate oricaror tendinte de dominare de catre adulti. La el, independenta se manifesta foarte devreme, are de mic o personalitate puternica de care nu poti sa nu tii cont.

De aceea, trebuie strunite si educate toate manifestarile de egocentrism si orgoliu care il pot perverti sau distruge. Ei insisi simt, de la cea mai mica varsta, ca poseda acel magnetism specific, si cand vor ceva de la cei mari, stiu ca daca privesc fix si cer, nimic nu li se refuza. Jocurile lor sunt, de obicei, agresive, trebuie sa-si dovedeasca cu orice pret puterea si forta de dominare, invata sa castige, dar nu si sa piarda.

Au deseori sarcasme si replici directe care le depasesc virsta, dar nu sunt firi deschise, ci dimpotriva, au multe secrete si ganduri ascunse pe care nu le marturiscsc nimanui, nici parintilor, nici prietenilor.

Sunt niste mici animalute ciudate, niste mici intelepti, chiar daca fac deseori sotii sau gafe care va pun in dificultate. Si tot de foarte devreme, sunt razbunatori, nu iarta pe nimeni care este mai bun ca el, sufera de orice infrangere, oricat de mica.

La scoala, nu sunt, in nici un caz, genul constiincios, prind totul din zbor, inteleg teorii care pentru alti copii sunt inaccesibile. De obicei, pot fi si cei mai buni din clasa la invatatura, dar si cei mai neastamparati copii. Au un fel de fascinatie pentru jocurile interzise si o placere voluptoasa de a face exact ce stiu ca nu au voie. Educatia lor este mai dificila decat la alti copii, sunt incapatanati si reticenti la disciplina si regulamente impuse.

Micul Scorpion trebuie tinut ocupat tot timpul, dar fara a-i impune cu orice pret, pentru ca atunci va face exact pe dos, si stimulat intelectual orientandu-i curiozitatea nativa, care trebuie canalizata spre lectura. Imaginatia lor prinde aripi si vor dori sa fie pe rand mari aviatori, marinari, doctori. In general, stie intotdeauna ce vrea si cea mai mare greseala este sa incerci sa-i impui ceva in ciuda vointei lui. re imense resurse de energie care nu trebuiesc lasate la voia intamplarii pentru ca le va folosi in scopuri distructive.

La copiii-Scorpion, in mod special, trebuie explicat logic si temeinic, la toate intrebarile trebuie sa li sc raspunda cu seriozitate si interes, pentru ca, altfel, isi cauta singuri raspunsuri. Cartile lui preferate vor fi cele istorice, de aventura, science-fiction, pentru ca este interesat de toate fenomenele lumii si va cauta mereu explicatii. Pentru ca sunt irascibili si agitati, se enerveaza foarte usor, trebuiesc evitate starile conflictuale in familie, care le marcheaza pe tot restul vietii.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: