Zodia Scorpionului


zodiac-8

Personalitati nascute in zodia Scorpionului

Theodore Roosevelt, Charles de Gaulle, Martin Luther, Indira Gandhi, Printul Charles, Pablo Picasso, Grace Kelly, George Eliot, Maria Antoaneta, Richard Burton, Katherin Hepburn, Robert Kennedy, Vivien Leigh, Anthony Quinn

Cum se recunosc cei nascuti in zodia Scorpionului?

Orice dictionar descrie Scorpionul ca o arahnida nocturna care ataca prada si o imobilizeaza cu otrava pe care o injecteaza victimei cu ajutorul cozii, si pe care o foloseste atat pentru aparare cat si pentru atac. Substanta otravitoare poate fi uneori mortala.

Bineinteles ca nativii din zodia Scorpionului nu au nimic comun cu definitia animalului, sau nu corespunde intru totul definitiei. Fara nici o exceptie insa, in orice grup, nativul poate fi recunoscut dupa puterea hipnotica a privirii, de o intensitate sfredelitoare si un magnetism care, constient sau nu, te blocheaza. Sub tinta ochilor Scorpionului, femeie sau barbat, oricum nu te simti in largul tau. Forta si magnetismul lor nu este insa numai a privirii, ei au o energie si un dinamism extraordinar, o febrilitate care paralizeaza adversarul dar si partenerul. De aceea, sunt, de obicei, puternici dar singuri, magnifici dar temuti.

Al doilea element care ii tradeaza este vocea, putemica, poate fi usor voalata, catifelata, guturala sau stridenta, dar intotdeauna personalizata si de neconfundat, cu un timbru specific, este vocea care nu se uita.

Nativii din zodia Scorpionului sunt ambitiosi, violenti, autoritari, razbunatori, energici, interesati de orice domeniu, cu o inteligenta ascutita si o gandire inclinata fie spre fenomenele abstracte, generalizatoare, fie inclinata spre domenii practice care necesita indemanare si iscusinta. Banii ii fascineaza si poseda, de altfel, darul rar de a sti sa faca bani din orice, oricand.

Viata lor nu e niciodata linistita, este o permanenta agitatie, trec de la sentimentele cele mai pure la violenta extrema. Este unul dintre semnele zodiacale cele mai puternice, simbolul stelar reprezinta constelatia Scorpionului, se afla sub guvernarea planetei Marte, influentata si de Pluto.

Scorpionul este un simbol acvatic, reprezentand apa in repaos, dar niciodata un repaos linistit, ci unul clocotitor, mocnit, spre deosebire de celalalt semn de apa – Racul – care simbolizeaza apa curgatoare si limpede. Nativul are emotii si sentimente vii si puternice, este impulsiv, pasional, temperamental, chiar impetuos, cu o febrilitate si o forta care ii sunt caracteristice. Forta lui dominatoare si magnetismul pe care il exercita este resimtita de cei din jur ca o stare de neliniste sau de dominare, niciodata de indiferenta.

Scorpionul este receptiv si meditativ, are resurse intelectuale imense si o vitalitate pe masura, pe care si-o dozeaza pentru a si-o folosi la momentui oportun. Totul il intereseaza, vrea sa stie si sa cunoasca totul, gandirea lui este o cautare continua. In zodia Scorpionului sunt foarte multi savanti, filozofi, politicieni, actori dar si cei mai buni chirurgi, aviatori, inventatori, pentru ca tot ceea ce fac, fac temeinic, fiind ca si nativii din Fecioara, niste perfectionisti, chiar daca le lipseste meticulozitatea, rabdarea si gandirea extrem de organizata a acestora. Activitatca lor este de alta natura, mai inventiva, le plac initiativele, nu atat pentru rezultatul practic, cat pentru a-si dovedi ca pot tot ceea ce vor.

Scorpionii sunt de doua feluri: o prima categorie sunt asa-numitii Scorpioni buni, animati de teluri nobile si idealuri generoase care sunt asemanati vulturului care stapaneste vazduhul, inzestrati cu o inteligenta deosebita, poseda toate darurile cunoasterii, cerceteaza cu aviditate spatiul si timpul, oamenii si lumea. Pentru ei nu exista obstacole fiindca ei sint mai presus de orice piedica. Ei sunt virtuosi, demni, curajosi, un fel de fiinte superioare.

A doua categorie traieste in plan strict material, este josnic, manat de porniri meschine, vicios si razbunator. El este asemuit scorpionului, sarpelui sau crocodilului, este lipsit de tact si de sentimente generoase.

Cea mai mare calitate a Scorpionului este ingeniozitatea, iar cel mai mare defect – mandria – cu toate consecintele ei. Nativii sunt deosebit de mandri, orgoliosi, nu pot fi niciodata contrazisi fara sa-ti atragi dusmania.

Oricare ar fi tipul zodiacal, bun sau rau, au o caracteristica comuna – puterea magnetica – de aceea cei mai buni hipnotizatori sunt recrutati dintre oamenii Scorpion.

Sunt fascinati de misterul vietii si al mortii, ca si de fenomenele si fortele supranaturale, de aceea multi nativi au o pasiune pentru studierea sau practicarea ocultismului.

Ei sunt foarte banuitori si susceptibili si unii dintre ei, odata jigniti sau ofensati devin de o violenta extrema, distrugatoare.

Scorpionul poseda un “eu” total, el stie in orice moment ce poate si ce nu, complimentele ca si jignirile par sa nu il atinga, singura lui calauza este propria-i forta si autostapanirea.

Ei poseda un fel de vitalitate electrizanta, de agitatie continua, starea lor naturala este miscarea si actiunea, au rareori momente de repaos.

Cei mai multi nativi tipici au un autocontrol perfect al emotiilor si gandirii. Exista si un tip special de Scorpion, mai expansiv si mai volubil, care pare mai comunicativ si mai vulnerabil. Acesta nu este decat un rol pe care il joaca, in sinea lui este la fel de hotarat ca orice alt Scorpion, poate chiar mai periculos pentru ca se foloseste constient de aceasta masca. Scorpionul, in general stiind ca ochii il tradeaza, poarta ochelari chiar si noaptea.

Nu riscati sa-i cereti sfaturi sau parerea, mai ales intr-o situatie delicata sau dificila pentru ca va va tranti in fata adevarul cel mai brutal cand aveti cel mai putin nevoie de el.

Dar nu credeti chiar tot ce sustine despre egoismul lor, nu este intotdeauna asa! In modul cel mai firesc, ei atrag fie pasiuni putemice si devotament aproape orb, fie dusmanii dintre cele mai crancene. Sa fie de vina magnetismul specific sau planeta Pluto care guverneaza energia nucleara?

Acelasi nativ poate fi tandru sau rece, pasionat in iubire dar la fel de pasionat si in razbunare si in ura. Gama reactiilor lui este pe cat de larga pe atat de imprevizibila.

El poate fi Scorpionul nocturn care atinge totul cu otrava lui pentru simpla placere de a-si dovedi puterea, sau poate imita zborul inalt al vulturului, dincolo de orice limite sau ingradiri.

Sigur nu intamplator cei mai multi presedinti ai Statelor Unite apartin acestui semn zodiacal.

Cei care apartin categoriei „vulturilor” nu cunosc teama, infrunta cu un curaj unic durerea fizica, saracia si orice aversiune de orice natura, inaltandu-se deasupra lor printr-un singur mijioc: increderea totala in forta proprie.

O traire atat de intensa nu poate duce decat la consum nervos si excese care produc periodic stari grave de boala, din care isi revin insa cu o mare putere de refacere, ca un sistem perfect care consuma si isi reface periodic propria energie.

Cei mai multi Scorpioni sunt interesati de filozofie si religie, de toate ipostazele vietii si ale mortii. Scorpionul poate fi in egala masura un sfant sau un pacatos. El este extrem de posesiv cu tot ceea ce este al lui sau considera el ca ii apartine, si tot ce ii apartine lui este intangibil.

Intre Scorpioni se gasesc mari muzicieni, scriitori sau mari actori.

In tot ceea ce intreprinde este condus de dorinta lui imensa de a castiga, de a cuceri. Chiar daca este politician, barman sau star de cinema, va fi cel mai bun, mult deasupra “concurentei”, si o va face in modul cel mai firesc, fara vreun efort aparent, incat pare mai mult un joc al sortii decat un act de vointa.

Unul dintre cele mai stranii lucruri din istoria astrologiei este faptul ca moartea cuiva, intr-o familie, aduce dupa sine in acelasi an sau in anul urmator nasterea unui Scorpion. Si la fel dupa moartea unui Scorpion, intr-o familie, in acelasi an sau in anul urmator se va naste un copil, lucru care se intampla in 90% din cazuri. Ce explicate s-ar putea gasi la acest fenomen straniu si unic, decat ca simbolul planetei Pluto este pasarea Phoenix, care renaste din propria-i cenusa, iar Scorpionul personifica renasterea.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Comentarii

  • alexa maria  On iunie 8, 2012 at 10:13 pm

    sint fascinata de tot ce am citit in legatura cu zodia scorpionului si mindra ca fac parte din partea pozitiva si nu cea negativa uraaaaa,aici ma regasesc intru totul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: