Seful-Fecioara


Daca aveti un sef nascut in zodia Fecioarei, trebuie sa stiti mai intai ca el nu e nascut sa fie sef. Nativul tipic nu este atat un conducator, cat un foarte bun executant in domeniul lui de activitate, care preia initiativele altora. O functie de mare raspundere este putin prea mare pentru el, care nu este nici atat de egocentric ca sa aspire la treapta cea mai de sus, nici nu are resurse emotionale pentru problemele altora, fiind el insusi un nelinistit, chiar daca multe din problemele lui sunt mai mult imaginare decat reale.

El este genul care “nu vede padurea din cauza copacilor”. Se poate descurca foarte bine in orice situate oricat de dificila, poate rezolva orice problema cu cunoscuta-i tenacitate, poate face minuni cu meticulozitatea care il caracterizeaza. Dar putini nativi sunt facuti sa ia decizii importante, sa conduca. Si apoi, trasatura lor principala – de a spune lucrurilor pe nume, dar si fara ambiguitati, nu corespunde regulilor jocului de-a conducerea, care presupune o doza mai mare sau mai mica, dar necesara, de ipocrizie.

Atunci il salveaza talentul lui de…actor, si este nevoit sa recurga la un fel de “inselatorie in legitima aparare”, din dorinta sau necesitatea de a parea ceea ce de fapt nu este. Si nu va fi niciodata in largul lui pentru ca el, care uraste mai mult decat orice ipocrizia, ajunge sa fie acuzat exact de acest lucru, ceea ce constitute un motiv constant de framantare si nemultumire. Acesta este pretul pe care il are de platit pentru ca ocupa un scaun prea inalt, care nu i se potriveste, asa cum situatiile in care se afla de multe ori nu corespund nevoii lui de ordine si disciplina, exterioara dar si interioara, creandu-i o continua stare conflictuala.

Si totusi, toate acestea nu inseamna ca unii nativi nu pot fi niste sefi chiar ideali. In domeniul lor de activitate sunt, de cele mai multe ori, cei mai buni, sunt buni organizatori si excelenti profesionisti. Seful din zodia Fecioarei observa orice greseala a subalternilor. Pasiunea lui pentru perfectiune o aplica si colaboratorilor. Fiind foarte calculat si prompt in tot ceea cc face, ordonat, meticulos, va cunoaste exact masura competentei fiecaruia, dar si slabiciunile. Are o adevarata pasiune de a critica, de cele mai multe ori cu cele mai bune intentii si fara rautate, doar dintr-o obisnuinta, ce-i drept putin incomoda pentru subalterni.

Dar in ciuda acestor mai mici sau mai mari defecte, in ciuda obiceiului, uneori suparator, de a despica firul in patru si pasiunii de a critica totul la ceilalti, este aproape intotdeauna corect si obiectiv.

Lucid si perspicace este poate seful cel mai greu de…”pacalit”. Nu veniti la el cu sugestii sau idei noi fara a avea o argumentare solida, le va respinge de la bun inceput, pentru ca tot ce nu este clar si concret este pentru el inutil. Evitati initiativele prea curajoase, pentru ca acestea il sperie, nefiind nici un imaginativ, nici un entuziast le va califica indata ca “vise”, categorie care pentru el nu exista, ca tot ce nu are forma concreta si finalitate precisa.

O alta conditie pentru o relatie normala cu seful din zodia Fecioarei este sa spui intotdeauna adevarul. “Versiunile de adevar” nu le iarta niciodata. Singurele relatii cu seful dumneavoastra vor fi cele corecte si loiale sau nu vor fi deloc. In perioadele de oboseala sau de suprasolicitare nervoasa poate deveni cusurgiu, irascibil sau taciturn, pentru ca si seful-Fecioara are perioadele lui de singuratate. Atunci amintiti-va ca in ciuda caracterului aproape dur in aparenta, el este un emotiv, care are nevoie de incurajare si de afectiunea celorlalti, desi nu se va confesa si mai ales nu se va plange niciodata de nimic. Isi face foarte greu prieteni, de aceea, chiar daca nu o va spune, va aprecia orice gest de intelegere sau incurajare pentru ca nu e atat de lipsit de sentimente si emotii pe cat vrea sa para, si va cobori din “turnul lui de fildes”.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: