Femeia-Fecioara


Va imaginati femeia-Fecioara ca pe o ingenua, un inger alb si nevinovat? Veti avea o mare dezamagire pentru ca femeia din zodia Fecioarei nu are aproape nimic din toate astea. Arata ca un simbol al feminitatii, este de obicei timida, dar extrem de hotarata.

Trasatura principala este insa puritatea gandului si a sentimentelor, dublata de o hotarare de nestramutat. Ea uraste cel mai mult ipocrizia, de aceea isi gaseste greu un partener, si numai atunci cand ea considera ca este cel potrivit Ea nu este atat rationala, cat lucida si foarte stapana pe ea, modesta, desi destul de superficiala in aprecierea oamenilor.

Este in general o fiinta rece care tinde spre perfectiune, pentru ea intelectul este forta si mai putin intuitia, fiind la fel de departe de exaltare sau entuziasmul sentimental ca orice nativ din zodia Fecioarei.

Dar atunci cand stie ca iubeste si din momentul in care ea hotaraste ca este asa, nimic nu o mai poate convinge de contrariu, propriul ei concept de iubire devine suveran. Atunci poate fi, in acelasi timp, si foarte practica si foarte romantica desi pasiunea este mai mult o “pasiune a spiritului”.

Faptul ca este si ea o perfectionista, nu inseamna ca este si perfecta… Primul si cel mai mare defect este faptul ca femeia-Fecioara este totdeauna convinsa ca nimeni nu poate face ceva mai bine decat ea, si de multe ori este si adevarat. Apoi, are aproape o manie a curateniei, a exactitatii si punctualitatii, si un mod foarte direct de a reprosa. Singura sansa in aceasta situatie este sa recunoasteti ca ati gresit, pentru ca oricum nu veti castiga niciodata o disputa cu femeia-Fecioara. Fiind un semn zodiacal al pamantului, va aprecia toate creatiile naturii, dar si arta, literatura, muzica.

Si este bine de stiut ca oricat ar fi de pura in gandire, femeia Fecioara este departe de a fi naiva. Nu se va lasa pacalita de un limbaj prea zgomotos, evitati extravagantele de orice fel, de la imbracaminte la comportament, ca si agresiunile, nu le agreeaza nici macar pe cele sentimentale.

Nu uitati ca pentru ea totul trece prin gandire, deci nu va lasati inselati de aparenta ei indiferenta sau de criticile prea dese la aproape tot ceea ce faceti sau spuneti. Nu inseamna decat ca sunteti in perioada necesara “de testare”. Si, mai ales, nu faceti cu orice pret pe protectorul cel puternic, pentru ca, pur si simplu, femeia Fecioara are putina nevoie de protectia cuiva! In relatia cu ea conditia este ca totul sa fie corect, moral, lucid dar pur, comod, conform programului ei de viata. Si, in cele mai multe cazuri, nu va fi ea prima care va rupe relatia…

Ea nu-si face iluzii despre partener, asa cum nu-si face iluzii despre nimic. Este o buna gospodina, meticuloasa, chiar pedanta, va fi “liantul” familiei, mai ales atunci cand este mama. Copiii ei vor fi cei mai curati, cei mai ordonati. Se ocupa de educatia lor fizica si morala cu o atentie chiar putin exagerata in privinta disciplinei, desi, la fel de bine, poate sa se joace cu ei intr-o comuniune desavarsita.

Femeia-Fecioara devine atunci cea mai buna, devotata si iubitoare mama, care sacrifica totul pentru copilul ei, care devine singura ei ratiune de viata. Visurile si idealurile pe care nu le are pentru ea, le construieste cu imaginatie si tenacitate pentru copiii ei. In ea, copilul gaseste intotdeauna cel mai bun sfatuitor si cel mai bun prieten. La orice problema mica sau mare, mama-Fecioara va gasi solutia cea mai buna, simpla si concreta, asa cum ii dicteaza spiritul ei practic si ingeniozitatea, pentru ca nimic nu-i este prea greu atunci cand e vorba de copilul ei. Cu o privire calda, plina de dragoste si intelegere si cu un zambet, tot ce este greu in calea copilului ia asupra ei, creand o comuniune perfecta, insuflandu-i copilului nu numai precepte morale si de conduita, cat, mai ales, o imensa incredere in el. Cu marea ei putere de perceptie si intelegere, cu tact, stie exact cand sa fie autontara si exigenta, dar si cand sa fie blanda si iubitoare.

Ea ramane pentru copilul ei imaginea tandretii si iubirii materne, ori de cate ori are nevoie de sprijin sau doar de zambetui ei incurajator sau protector care imprastie toti “norii negri” din calea lui si nu numai in copilarie, ci pentru totdeauna.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: