Copilul-Balanta


Copiii din zodia Balantei sunt deosebit de frumosi, sanatosi si veseli, despre care se spune, de obicei, ca sunt frumosi ca niste ingeri, de obicei cu parul buclat si cu gropite in obraji sau in barba – ca semn distinctiv al nativilor din semnul Balantei.

O singura problema majora este in educatia copiilor-Balanta: sunt atat de nehotarati incat nu stiu niciodata ce sa manance mai intai, cu care din jucarii sa se joace, cu ce haine sa se imbrace. Nu le dat:i niciodata ocazia sa aleaga sau sa hotarasca singuri ceva, ci ajutati-i sa decida, incurajandu-i sau sugerandu-le pe un ton foarte afcctuos ce trebuie sa faca.

Nehotararea si dificultatea de a se hotari se manifesta in tot ceea ce fac sau spun, de obicei ezita si sa spuna ceva de teama sa nu greseasca sau sa nu nedreptateasca pe cineva, chiar daca, de multe ori, este interpretata ca incapatanare.

Si mai au copiii-Balanta o mare nevoie de liniste si de lucruri frumoase si frumos colorate in jurul lor, orice zgomot prea puternic ii sperie. Si la ei perioadele de maxima activitate alterneaza cu perioade de lenevie, de inactivitate care deseori ii sperie pc parinti, dar acestea nu sunt decat perioadele cand isi “reechilibreza” balanta, isi refac energia.

Ei stiu sa se faca atat de placuti cand vor sa obtina ceva incat nici parintii, nici ceilalti din jur nu le rezista, este un mic truc pe care-l invata de mici si pentru ca niciodata nu da gres, il folosesc ori de cate ori va fi nevoie. Cei mai multi sunt niste rasfatati, pentru ca nu li s-a refuzat niciodata nimic, si cand trebuie sa mearga la scoala se supun mai greu unei discipline riguroase. Dar cu mintea lor ascutita si gandirea foarte logica vor intelege repede ca alta alternativa nu exista. Lor insa nu poti niciodata sa le impui ceva, nu este suficient sa afirmi ca este asa sau altfel, pentru ca vor urma cel putin o suta de intrebari – de ce este asa si nu altfel, daca este drept sau nu sa fie asa, sunt gata oricand sa se angajeze in dispute pe orice tema cu cei mari.

Copiii au viata lor interioara, ca si gandirea, foarte bine organizate, sunt foarte ordonati, si tin foarte mult la intimitatea lor, in care nu trebuie sa se amestece nimeni. Fetitele sunt niste mici cochete. Le plac lucrurile frumoase si parfumurile, ca primele manifestari ale nevoii de armonie, care se compune din liniste, frumusete si …confort.

Baietii sunt atat de curiosi si iscoditori, incat de multe ori ii enerveaza pe parinti cu intrebarile despre orice si oricine, mai ales cand nu stiu ce sa raspunda, sunt un fel de “stie-tot” in miniatura.

Cel mai probabil, si baietii si fetele vor avea un talent latent care trebuie cultivat din copilarie: desen, pictura, muzica sau orice forma de manifestare artistica.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: