Barbatul-Scorpion


Daca ati picat in plasa veninoasa a barbatului-Scorpion si cuvantul pasiune va sperie, si daca nu agreati excesele, nici cele pasionale, nici cele violente si nu aveti un psihic destul de puternic, cel mai bun lucru este sa…fugiti pana nu e prea tarziu.

Daca relatia este recenta, nu veti recunoaste nimic din toate acestea la barbatul tandru, linistit si calm pe care l-ati cunoscut. Deocamdata. Si nu veti intelege cum acelasi om, sigur de el, protector si intelegator poate deveni in cel mai scurt timp exact…contrariul. Daca credeti ca aveti la indemana…extinctorul, puteti porni la acest drum impreuna, desi nu trebuie uitat proverbul “a preveni este mai usor decat a trata”, pentru ca viata cu barbatul-Scorpion seamana cu jocul cu focul.

Si dupa ce v-ati incumetat sa va jucati cu focul la ce va puteti astepta, ce se ascunde sub privirea hipnotica a Scorpionului? Pentru inceput, poate parea fie un barbat dragut si tandru, genul “baiat bun”, fie genul periculos si pasionat de care instinctul iti dicteaza sa te feresti.

Nu e nici una nici alta, sau e putin din fiecare, dar va va uimi pe rand cu performantele lui si pasionale dar si rationale.

Scorpionul are un temperament exploziv care poate produce rani pe viata. El stie nu numai ca ii place sa castige, ci si ca trebuie sa castige, la orice insucces, oricat de neinsemnat, ceva in el moare, desi nu o spune, privirea i se intuneca putin, in ciuda calmului glacial pe care-l afiseaza.

Orice barbat-Scorpion are o lege a lui proprie dupa care isi conduce viata, singurul cod pe care il respecta, pentru ca in general nu i se poate impune nimic si nici nu il intereseaza ce cred altii despre el. Nici una din deciziile lui importante nu va fi influentata catusi de putin nici de prieteni, nici de dusmani, nici dc cei apropiati si nici de…dumneavoastra. El stie in orice moment ce trebuie sa faca, si este primul la orice sfat, solutie sau sugestie.

El are o pasiune innascuta pentru mister. Aceasta inseamna ca ii place sa ramana uneori intr-o umbra de mister, deci niciodata nu veti sti totul despre el, dar si sa descifreze misterele altora, inclusiv eternul mister… feminin, deci nu veti avea prea multe secrete nedescifrate.

Casatoria cu barbatul Scorpion inseamna, intai de toate, securitate si protectie, chiar daca va dura destul de mult pana va veti adapta la modul lui de viata si la felul lui foarte propriu de a fi. Nu incercati sa va plangeti vreodata pentru ca va veti trezi, in orice moment, cu tristul adevar spus in modul cel mai direct ca, de fapt, casatoria nu e un contract pe viata.

Pentru firile mai sensibile, aceasta perioada de acomodare este aproape dureroasa, ori te calesti ori renunti, alta cale nu exista. Cat despre gelozie, nu va recunoaste nici in ruptul capului ca este gelos, si intr-un fel este si adevarat, pentru ca nu este atat gelos, cat posesiv. Oricum, e de preferat sa nu ii dati prea multe motive de suspiciune, pentru ca ce este al lui nu poate fi decat al lui, altfel veti avea dovada temperamentului lui vulcanic.

Acesta este, de altfel, primul lucru pe care il va transmite copiilor lui – simtul de proprietate. Al doilea este simtul puterii, apoi independenta, fiindca pentru el este foarte important sa nu depinzi de nimeni, este numai unul din secretele lui.

Copiii vor invata de la el foarte devreme adevarata valoare a banilor, dar si cele mai crude adevaruri despre viata. Personalitatea tatalui ii va coplesi, si de mici, copiii vor incerca sa-l imitc, sa-i copieze gesturile si comportamentui, devenind un fel de model mai ales la virsta adolescentei, cand au nevoie de idoli. Cu copiii mai sensibili, insa efectul poate fi negativ: ei se vor simti dominati si chiar infricosati de personalitatea tatalui, frustrati si introvertiti.

Din clipa in care a hotarat ca sunteti femeia aleasa de el, fiindca nu e niciodata el cel ales, orice incercare de a rezista devine inutila. Hipnoza isi face efectul pe loc si restul…nu mai e decat o problema de timp, rabdare si putere de a rezista. Si cine rezista are drept rasplata un sot tandru, intelegator, loial si protector, care va apara de tot si toate.
Nu ramane decat rolul greu de a va apara…de el.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: