Barbatul-Leu


Barbatul-Leu are doua ipostaze caracteristice: el este fie maiestuos si tacut, intr-o regala vanitate usor aroganta, stralucind in tacerea lui distanta, fie volubil si cuceritor, dar numai daca are…audienta.  Acesta este secretul de a-l supune: barbatul-leu trebuie ascultat, admirat, respectat, iubit, dar, mai ales, sa fii corect cu el, in orice moment. Nativul nu va accepta nici compromisurile, nici jumatatile de masura. Chiar daca pare tipul bland si inofensiv, leul nu este nici atat de pasnic, nici blajin, nici resemnat pe cat ati crede.

Barbatul-leu este plin de afectiune, protector, chiar galant si usor de prins intr-o capcana romantica. Leul are un fel de simt al pasiunii spontane.

Daca din viata lui lipseste capitolul sentimental, ceea ce nu va dura prea mult, va tanji dupa dragoste, pentru ca fara iubire nu poate trai. Iar daca sunteti destul de norocoasa sa fiti iubita de barbatul-leu, chiar daca aveti inima de piatra si tot veti ceda. Si, din acest moment, ati putea crede ca toate sunt la locul lor. Dar nu este chiar asa! Din acest moment, ii apartineti numai lui, cu trupul, cu sufletul si cu mintea, intr-o “inchisoare” plina de lux si stralucire. Numai si numai el va va spune ce sa purtati, cum sa va coafati, ce carti sa cititi, el va va alege prietenii si prietenele. Si vreti sa stiti daca este gelos? Leul este gelosul tipic. Va dori sa stie de ce ati intarziat doua ore la cumparaturi, cand ati spus ca va intoarceti intr-o ora, si multe alte “placeri” cotidiene, de acest fel.

Are nevoie intotdeauana de cineva care sa ii pondereze entuziasmul, ca si crizele de orgoliu, are nevoie de calmul si ratiunea partenerei pentru a-i linisti deziluziile, cand are tendinta sa supradimensioneze evenimentele, de stabilitate, pentru a-i contrabalansa mandria uneori exagerata.

Si, mai ales, nu incercati, nici in gluma, sa deveniti independenta, sa faceti cariera. Singura dumneavoastra profesie este el, si numai el, in orice caz, pe primul loc in viata dumneavoastra este el. Si, daca va simtiti in stare de toate astea, totul va fi bine. Daca se va bucura de respectul de care orgoliul lui are atata nevoie, va fi un sot generos si tandru si va va ramane chiar credincios, ceea ce cu marea sa disponibilitate afectiva si pasiune pentru aventura este o…performanta. Cu o singura conditie, in care consta secretul leoninului dumneavoastra sot: sa ii deveniti indispensabila! Sa ii sugerati ca se poate descurca singur in orice moment, dar necrezand o iota din ceea ce spuneti. Este singurul truc care nu da gres!

Si totusi, viata alaturi de barbatul-leu are si momentele ei placute: ii plac vizitele si petrecerile, in care caz nu va rata ocazia de a-si etala farmecul masculin si asupra altor invitati, de preferinta de sex feminin, dar nu incercati, Doamne-fereste, sa faceti la fel, pentru ca nu trebuie atentat la soclul sau regal.

Barbatii-lei sunt niste tati generosi, putin didactici, uneori, care cer de la copiii lor numai respect.

In general, este greu de ghicit cum este barbatul-leu cu adevarat. Generos sau periculos si neprevazut, bun sau egoist, idealist sau cusurgiu? Ei bine, el este cate putin din toate astea. Mai greu de ghicit este daca poate fi numit intr-adevar regele-leu, sau doar un biet pretendent la un tron pe care nu il merita. Simte nevoia de a fi cel care are comanda dar si nevoia, la fel de mare, de a fi iubit de cei pe care-i conduce si amintiti-va tot timpul ca teama lui intima cea mai acuta este teama de esec, de insucces, aceasta fiind cauza adevarata a vulnerabilitatii si vanitatii sale.

Deci, daca sunteti hotarata sa va supuneti orbeste sotului, sa va construiti viata in jurul lui si nu pe principii proprii, odata ce ati reusit sa-l imblanziti, veti avea langa dv. un bun camarad pentru tot restul vietii.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: