Cele douasprezece zodii (2)


7561_fr_zodiaque

BERBEC

Indraznet, curajos, dar si incapatanat, agresiv, nerabdator. Cel nascut sub acest semn reprezinta cumulul punctelor forte si al slabiciunilor elementului de care apartine, focul, si al planetei care il guverneaza, Marte. Intotdeauna gata să intre în lupta pentru a-si apara idealurile, mai degrabă decât sa depăşeasca obstacolele pe care viata i le pune înainte pentru a le infrunta. Nu cunoaste jumatatile de masura: trece de la bucuria cea mai intensa la tristeţea cea mai profundă, de la dragoste la ură, de la pasiunea neînfrânata la dezinteresul total. Dar, din fericire, aceste stari sufletesti nu dureaza prea mult: bucuria de a trai, entuziasmul, optimismul care il caracterizeaza il imping sa mearga inainte si chiar sa depaseasca momentele dificile, neînţelegerile, dezamagirile, fara a lasa urme, fara a purta ranchiuna. Putin inclinat spre introspectie si reflexie, adesea comite greseli datorate in special hotararilor pripite sau parerilor neintemeiate. Totusi, invata din greselile comise si e foarte putin probabil ca le va mai repeta. Uraste rutina, si adesea acest lucru il defavorizeaza pentru ca dorinta continua de noutate nu ii permite să se aplece cu perseverenta necesara pentru a-si atinge obiectivele cele mai importante.

Elementele distinctive ale semnului:

Calitati: dinamism, generozitate, pofta de viata

Defecte: agresivitate nestapanita, lipsa de obiectivitate, nerabdare

Parti anatomice corespondente: muschii

Verbul reprezentativ: “Eu sunt”

Planeta care guverneaza semnul:

Marte, care isi are domiciliul diurn in Berbec (cel nocturn este in Scorpion) este planeta energiei, dinamismului, vointei puternice, spiritului combativ, pasiunii. Insusi numele ei este cel al zeului razboiului, cu tot ceea ce este pozitiv si negativ legat de acesta. De aceea, cei nascuti sub semnul Berbecului sunt dornici de competitie, in cautarea afirmarii personale, sunt agresivi, nu se dau in laturi sa lupte pentru a ajunge la obiectivele pe care le-au stabilit. Latura lor “întunecată” nu este nimic altceva, decat accentuarea calitatii care ii caracterizeaza: cand competitia devine copleşitoare, dorinta de a reusi se transforma in agresivitate.  In tema astrologica reprezinta un adversar.

Elemente favorabile:

Ziua: marti

Lunile : martie si octombrie

Culoare: rosu

Piatra pretioasa: diamant

Metalul: fierul

Parfumul: lavanda

Planta: iarba-neagra

TAUR

Tenace si rabdator, nu-si pierde calmul cu usurinta. Intr-adevar, uneori, nu pare să observe ceea ce se întâmplă sub ochii lui. De fapt, nu se supara pentru fleacuri, dar reacţionează cu accese corespunzătoare de furie cand situatia este sustinuta prin argumente. În aceste circumstanţe, exploziile lui de manie, sunt, de fapt, de teama, pentru ca nu se limiteaza la infruntarea obstacolelor sau a inamicului, ci… la demolarea lor. Foarte muncitor, nu se teme de oboseala, uraste sa piarda timpul si nu ii plac riscurile: obiectivele care apar sunt întotdeauna posibile şi practice. Nu face nimic in mod gratuit, fiecare efort are un obiectiv precis, in scopul imbunatatirii carierei sau a situatiei economice. Taurului ii plac banii pentru ca servesc nevoii sale de securitate, tendintei de a sustine cu probe tangibile succesul economic. Dar nu este, in mod sigur, cheltuitor, iar in familie vor sa tina sub control si sa gestioneze cheltuielile copiilor si partenerului pentru a sti unde si cum se vor duce banii castigati.

Elementele distinctive ale semnului:

Calitati: amabilitate, perseverenta, rabdare

Defecte: lentoare (incetineala), incapatanare, posesivitate

Parti anatomice corespondente: faringele

Verbul reprezentativ: “Eu am”

Planeta care guverneaza semnul:

Venus, simbolul frumusetii, artei, erotismului si dragostei, predispune nativul acestui semn de pamant la activitati artistice, la cautarea frumusetii in toate lucrurile: de la bunele maniere la eleganta, la armonie afectiva. Uneori, prezenta acestei planete poate duce la atribuirea unei importante excesive aspectului exterior si la eschivare, din dorinta de pace, din orice discutie in contradictoriu. Pozitia dominanta a planetei Venus predispune la un puternic interes pentru natura.

Elemente favorabile:

Ziua: vineri

Lunile: ianuarie si aprilie

Culoare: verde

Piatra pretioasa: turcoaz

Metalul: cupru

Parfum: trandafir

Planta: toate tipurile de trandafiri

GEMENI

Usori si insesizabili ca aerul care este elementul lor. Contradictorii si ambivalenti pentru ca sunt “dominati”de un dublu “mit”, cel al lui Castor si Pollux. Nelinistiti si in continua cautare de stimuli noi datorita influentei planetei Mercur, planeta cea mai mobila din intregul zodiac, care tocmai in acest semn isi are domiciliul. Tot asa sunt si gemenii: optimisti si abili vorbitori, extrovertiti si seducatori, intriganti si exuberanti, versatili (instabili, nehotarati) si inconstanti (pe care nu poti conta). Eterni copii, in mod constant orientati spre viitor, siguri ca acesta le va aduce noi si minunate surprize. Inepuizabila curiozitate despre tot si despre toate, usurinta cu care leaga relatii de prietenie, simpatia pe care o suscita, fac din ei excelenti jurnalisti, foarte populari p.r. (public relations), actori de succes. Ambivalenta innascuta, ii determină totuşi la mari lupte interne si insatisfactii care fac parte din existenta lor si sunt cauza tensiunilor continue. De aceea, Gemenii, sub o aparenta mereu surazatoare si senina, de multe ori ascund stres, nervozitate, anxietate.

Elementele distinctive ale semnului:

Calitati: simtul umorului, vitalitate, versatilitate

Defecte: flecareala, superficialitate, instabilitate/ caracter schimbator

Parti anatomice corespondente: bratele, plamanii, bronhiile

Verbul reprezentativ: “Eu comunic”

Planeta care guverneaza semnul:

Mercur, care-si efectueaza miscarea de revolutie asupra zodiei in decurs de un an. Este numele unei vechi divinitati antice: fiul lui Zeus si al Maiei, mesagerul zeilor si protectorul comertului si al negustorilor. Cel ce este guvernat de Mercur este plin de viata din punct de vedere intelectual, inclinat spre studiu, bun afacerist. Aspectul negativ al “mercurienilor” este o certa superficialitate, tendinta spre minciuna, care poate fi utilizata, uneori, doar ca un joc, narcisismul. In tema astrologica reprezinta persoane cu tendinte intelectuale si, de asemenea, putin recomandate.

Elemente favorabile:

Ziua: miercuri

Lunile: februarie si octombrie

Culoare: galben

Piatra pretioasa: agat

Metalul: mercurul

Parfumul: sovarf

Planta: ienupar

RAC

Senzuali si hipersensibili, poseda, in general, o mare intuitie, si inteleg din zbor intentiile si comportamentul persoanei cu care sunt in contact. Nu le place improvizatia, au nevoie sa reflecteze inainte de a lua decizii. Afectuosi, grijulii, uneori chiar excesiv, fata de cei din jur. Prieteni de incredere, intotdeauna prezenti la nevoie, racii nu uita niciodata serviciile oferite, dar nici greselile, purtand ranchiuna si suferind mult din cauza deziluziilor. Caracteristica lor este sensibilitatea accentuata care ii determina sa se simta vinovati chiar pentru greselile mici si sa cedeze. Ceea ce este in detrimentul sistemului nervos si al sanatatii: de multe ori, intr-adevar, sunt expusi tulburarilor psihosomatice si depresiilor. Totusi, nu sunt pesimisti si stiu sa aprecieze bucuriile vietii. O caracteristica a acestui semn este rapiditatea cu care se schimba starea de spirit, trecand de la bucurie la tristete, de la manie la gentilete. Uneori insa, sunt capabili sa spuna lucruri teribile, pe care le regreta mai tarziu. Cel mai bine este sa nu fie luati in serios cand sunt indispusi.

Elementele distinctive ale semnului:

Calitati: intuitie, sensibilitate, reflexivitate

Defecte: discontinuitate (inconsecventa), ciudatenie, tendinta de victimizare

Parti anatomice corespondente: pieptul, aparatul digestiv si stomacul

Verbul reprezentativ: „Eu simt”

Planeta care guverneaza semnul:

Luna, care ii confera Racului, semn de apa, sensibilitate, altruism si reflexivitate. Reprezinta feminitatea prin excelenta, dar, de asemenea, prerogativa dispozitiei schimbatoare. Persoanele dominate de aceasta planeta sunt dulci, adaptabile si afectuoase, dar se lasa influentati, uneori excesiv, de circumstantele externe ce se schimba rapid, proceduri, programe si stari sufletesti.

Elemente favorabile:

Ziua: vineri

Lunile: martie si noiembrie

Culoare: alb

Piatra pretioasa: perla

Metalul: argintul

Parfumul: liliac

Planta: orhideea

LEU

Semn de foc, guvernat de Soare, Leul este, si chiar vrea sa fie, regele zodiacului. Prin urmare, accentuează calitatile sale cele mai evidente ca inteligenta vie si sclipitoare, vointa puternica, orgoliul, tendinta spre gesturi de efect, astfel incat, uneori, devine antipatic. In schimb, uraste orice forma de meschinarie, nu poarta ranchiuna, are carisma, e generos. Asa cum se si potriveste unui “suveran”. Fascinat de tot ce este frumos, ii place sa se inconjoare de obiecte pretioase si rafinate, se indragosteste de persoane cu fizic atractiv si este atent la modul in care se imbraca. Munca este importanta, de asemenea, pentru ca poate satisface ambitia sa, ii permite sa se manifeste, sa ajunga in posturi de responsabilitate si prestigiu, de leadership catre care are o inclinatie naturala. Punctele sale slabe? Privitor la caracter, leii sunt vanitosi, putin inclinati spre autocritica, capriciosi, in timp ce din punct de vedere fizic, trebuie sa fie atenti cu inima si sistemul circulator.

Elementele distinctive ale semnului:

Calitati: pofta de viata, creativitate, inteligenta vie si sclipitoare

Defecte: egocentrism, vanitate, lipsa simtului masurii

Parti anatomice corespondente: inima si sistemul circulator

Verbul reprezentativ: “Eu vreau”

Planeta care guverneaza semnul:

Soarele, dintotdeauna considerat datatorul de viata si energie, influenteaza nativul nascut in semnul Leului. Simbolismul sau este bogat si fascinant: din punct de vedere astrologic este considerat un principiu masculin; in natura, reprezinta focul, caldura, lumina; din punct de vedere anatomic, coincide cu inima si sistemul circulator, in timp ce din punct de vedere biologic, reprezinta energia vitala. Nativii semnului au o mare încredere în sine, le place sa fie in centrul atentiei, sunt intotdeauna la conducerea realizarii unui proiect de lucru, sportiv sau umanitar. Soarele reprezinta aspectele pozitive si negative, vointa si ambitia, bunatatea si violenta, loialitatea si cruzimea.

Elemente favorabile:

Ziua: duminica

Lunile: august si decembrie.

Culoare: galben

Piatra pretioasa: rubinul

Metalul: aurul

Parfumul: ambra

Planta: ciclama

FECIOARA

Rigurosi, perseverenti, constiinciosi, la prima vedere nativii acestui semn de pamant pot parea reci si distanti, dar aceasta nu este adevarata lor natura. Sunt, in schimb, pasionali si foarte sensibili, de aceea adopta o atitudine rezervata, pentru a se proteja de eventualele deziluzii. Ordonati si punctuali, risca, uneori, sa devina plictisitori sau sa para prea rigizi si stapani pe pozitiile lor. In realitate, stiu sa fie intelegatori si afectuosi, fac cu greu primul pas spre a se prezenta sau pentru a cunoaste pe cineva, dar raspund cu o simpatie imediata. Infrunta viata cu prudenta, evitand situatiile complicate si, in general, ofera si pretind fidelitate prietenilor si partenerului. Intr-adevar, datorita faptului ca nelinistea face parte din viata lor, au nevoie de relatii concrete si de durata pentru a se simti in siguranta. Adesea, se preocupa prea mult de sanatatea lor, facand o adevarata drama dintr-o usoara indispozitie sau afectiune. Ambitiosi si harnici, risca sa se piarda in detalii, uitand ceea ce este important.

Elementele distinctive ale semnului:

Calitati: tenacitate, rigurozitate, fidelitate

Defecte: hipercriticism, afectare, obstinatie

Parti anatomice corespondente: stomacul si intestinele

Verbul reprezentativ: “Eu analizez”

Planeta care guverneaza semnul:

Influenta lui Mercur, guvernatorul acestui semn de pamant, accentueaza capacitatea organizatorica, flexibilitatea intelectuala, abilitatea in afaceri. Usurinta in exprimare, in gasirea frazei potrivite pentru orice ocazie, este o alta calitate a “mercurienilor” , care sunt inzestrati cu o inteligenta vie si capabila sa descrie si sa inteleaga din zbor situatiile cele mai complicate. Reversul medaliei? O curiozitate excesiva, obiceiul de a se insinua in problemele altora si, in special,  tendinta de a minimaliza opiniile altora in favoarea celor proprii.

Elemente favorabile:

Ziua: miercuri

Lunile: februarie si mai

Culoare: gri sau galben

Piatra pretioasa: carneol

Metalul: mercur

Parfumul: gardenie

Planta: zambila

BALANTA

Dragostea pentru tot ce este frumos, diferentiaza acest semn de aer, exigent, gentil, rafinat, cu tendinta intelectuala. De asemenea, prin natura sa, este echilibrata, asa cum indica si simbolul sau. Ceea ce este innascut balantei este cautarea continua a perfectiunii, a dreptatii, a unei armonii care include toate sferele cotidianului, de la profesie la viata sentimentala, de la prietenie pana la relatiile sociale. Dulci, dar numai in aparenta, in realitate, nativii semnului urmaresc, cu o constanta ce atinge obstinatia, obiectivele pe care si le-au fixat, oricare ar fi acestea. Nu le place sa se planga, nu vor sa fie in centrul atentiei, sunt rezervate si aparent timide, dar stiu sa reziste foarte bine presiunilor externe. Cu toate ca sunt tolerante, rabdatoare si disponibile in a asculta problemele celor ce traiesc in preajma lor, nu-si permit sa se implice emotional. Aceasta detasare fata de orice lucru, plus dorinta innascuta de dreptate, fac din nativi excelenti avocati si magistrati.

Elementele distinctive ale semnului:

Calitati: gentilete, diplomatie, toleranta, dragoste pentru frumos

Defecte: formalism, indiferenta, raceala

Parti anatomice corespondente: rinichii

Verbul reprezentativ: “Eu iubesc”

Planeta care guverneaza semnul:

Venus, planeta cea mai luminoasa dintre toate planetele, dupa Soare si Luna, isi are domicilul in Balanta precum si in Taur. Venus, numele zeitei frumusetii, a dragostei si a fecunditatii, este potrivita nativului pentru ca aceasta simbolizeaza tot ce este armonie, eleganta, dulceata, feminitate, atractie. Cel ce este guvernat de Venus este un partener excelent, care stie sa medieze opinii diferite, fara a ridica niciodata vocea, detesta vulgaritatea, se eschiveaza din mijlocul disputelor, nu se lasa prea mult implicat in problemele altora si este intotdeauna disponibil sa asculte, sa ajute si sa sfatuiasca. In dragoste, traieste pasiunile mai mult la nivel psihic decat fizic si cauta armonia cu partenerul in special din punct de vedere spiritual.

Elemente favorabile:

Ziua: vineri

Lunile: ianuarie si iunie

Culoare: verde

Piatra pretioasa: safir

Metalul: cupru

Parfum: mosc

Planta: zambila

SCORPION

Siguri de ei, combativi, neobositi, raman indiferenti atat la complimente, cat si la critici. Astfel, au tendinta de a-si impune peste tot propriile idei. Nativii acestui semn de apa sunt dificili, capriciosi. Cunoscandu-si bine propriile calitati si defecte, nu simt nevoia opiniilor altora si orice aprecieri, pozitive sau negative, impotriva lor, ii plictisesc. Dotati cu o intuitie exceptionala, pot sa inteleaga dintr-o privire intentiile persoanei abia cunoscute si gasesc, fara a reflecta prea mult, explicatia situatiilor complicate. Pasionali si nonconformisti, sunt mereu in cautarea senzatiilor noi, mai ales amoroase. Nu se tem de nimic, cu exceptia monotoniei. Foarte interesati de sex, pot fi catalogati drept semnul cel mai pasional al zodiacului. Obiectivul lor nu este cucerirea, ci posesia totala a partenerului: vor sa lase un semn al trecerii lor. Ambitiosi, dau tot ce e mai bun in ei insisi in  situatii complicate, in timp ce in cele de rutina, fac mai putin decat se asteapta.

Elementele distinctive ale semnului:

Calitati: creativitate, curaj, optimism, inteligenta practica

Defecte: gelozie, egoism, capriciosi, dorinta de razbunare

Parti anatomice corespondente: organele sexuale

Verbul reprezentativ: “Eu vreau si pot”

Planeta care guverneaza semnul:

Pluton, planeta care guverneaza Scorpionul, ii confera dorinta de a inova, de a se desprinde de traditii. Cei aflati sub influenta sa, doresc sa exceleze si pot ajunge, prin determinare si rigoare, sa atinga cele mai ambitioase obiective. Influxul sau ii face receptivi la orice este nou, le stimuleaza interesul spre tehnologie, dar si o anumita tendinta spre excese, izolare si excluderea altora din viata lor.

Elemente favorabile:

Ziua: marti

Lunile: martie si iulie

Culoare: violet

Piatra pretioasa: jasp

Metalul: fierul

Parfumul: tuberoze

Planta: tuberoza

SAGETATOR

Ca si focul, care este elementul sau, cel ce este nascut sub semnul Sagetatorului este in continua miscare, schimbare, este o persoana vesela si afectuoasa. Este, de asemenea, un extremist, pentru el neexistand jumatati de masura: orice lucru este alb sau negru, bun sau rau. Adora sa calatoreasca, crede in ceea ce face el, e sociabil, munceste pentru placerea si satisfactiile pe care le poate avea, in mod sigur, din castigurile pe care le poate obtine. De aceea, nu dispretuieste banii, mai ales, pentru ceea ce isi poate permite cu ajutorul lor. Inclinat spre autocritica, accepta, de asemenea, parerile contrare, dar numai daca sunt constructive, refuza violenta si, in cazul in care este atacat, reactioneaza cu calm si in mod rezonabil. Este tanar, indiferent de varsta biologica si, de asemenea, fizicul sau se adapteaza, ramanand cu o silueta zvelta, agila si sportiva. Este optimist, increzator, naiv si din aceasta cauza se lasa inconjurat de prieteni falsi, dar ranile provocate de acestia se vindeca rapid si nu poarta ranchiuna. In dragoste, este un seducator innascut: dificil de tinut in frau, iubeste independenta, detesta gelozia, isi apara spatiul lui de libertate.

Elementele distinctive ale semnului:

Calitati: vioiciune, disponibilitate, optimism, pofta de viata

Defecte: superficialitate, infidelitate, inconstanta (caracter schimbator)

Parti anatomice corespondente: gambele

Verbul reprezentativ: “Eu vad”

Planeta care guverneaza semnul:

Jupiter, planeta “norocului”, domneste asupra Sagetatorului. Reprezinta bogatia, succesul, onorurile. Sagetatorul este altruist, cheltuitor, optimist. Precum zeul justitiei si tatal tuturor zeilor, de la care si-a luat numele, se comporta ca un “parinte bun”, oferind incredere celor care nu o au, favorizandu-le castiguri de bani, ajutandu-i pe cei aflati in necazuri, atat moral cat si material. Nativii semnului guvernat de aceasta planeta sunt senini, concilianti, generosi. In tema astrologica, Jupiter simbolizeaza o persoana influenta.

Elemente favorabile:

Ziua: joi

Lunile: aprilie si august

Culoare: albastru

Piatra pretioasa: turcoaz

Metalul: staniul

Parfumul: violete

Planta: narcisa

CAPRICORN

Nimic nu este oferit de-a gata celor care aparţin acestui semn de pamant. Orice cucerire este datorata muncii, atat din punct de vedere economic cat si sentimental si este fructul pasilor mici, constanti si studiati pana in cele mai mici detalii. Capricornii, cu greu devin impulsivi, dimpotriva, reflecteaza mult inainte de a actiona sau de a lua o decizie. Traditionalisti, rareori excentrici, inzestrati cu o mare capacitate de concentrare, stiu sa analizeze toate detaliile unei situatii sau ale unei probleme, inainte de a face o alegere. Adesea, au tendinta de a se refugia in munca pentru a compensa insatisfactiile sau neplacerile vietii private. Poseda, in general, o memorie excelenta si o mare rezistenta fizica. Pot obtine castiguri salariale bune si pozitii de prestigiu datorita tenacitatii lor. Acorda importanta banilor acestia fiind o proba tangibila a succesului lor. Nu uita nedreptatile care li s-au facut si stiu sa astepte momentul oportun pentru a-si lua revansa. Rareori se indragostesc la prima vedere si sunt atrasi mai mult de personalitatea unei persoane decat de aspectul ei fizic.

Elementele distinctive ale semnului:

Calitati: serios, ordonat, mare capacitate de aprofundare

Defecte: avaritie, insensibilitate, ambitie excesiva

Parti anatomice corespondente: oasele, dintii, pielea

Verbul reprezentativ: “Eu caut”

Planeta care guverneaza semnul:

Saturn, planeta care “domina” Capricornul, isi aduce influenta sa asupra nativului, conferindu-i, de obicei, atasament fata de locul de munca, o considerabila discretie si o slaba dorinta de a iesi in evidenta. Cand se afla printre multi oameni, “saturnienii” pot si doresc sa treaca neobservati. Planeta, in sens pozitiv, ofera calitati cum ar fi tenacitatea, cumpatarea si o doza potrivita de ambitie. Dar reversul medaliei, consta in aspectele negative care se traduc printr-o prea mare modestie, tendinta spre melancolie, retragere in ei insisi, capacitatea de a trece peste toate pentru a-si atinge scopul.

Elemente favorabile:

Ziua: sambata

Lunile: mai si septembrie

Culoare: negru

Piatra pretioasa: onix

Metalul: plumbul

Parfum: violete

Planta: narcisa

VARSATOR

Rafinati si inzestrati cu o eleganta innascuta, Varsatorii, al caror element dominant este aerul, stiu sa se adapteze oricarei situatii. Farmecul si generozitatea lor le aduc numerosi prieteni si multe simpatii. Nativii acestui semn se simt atrasi de persoanele originale, misterioase si putin mai complicate. Se intereseaza adesea de cauze umanitare, dar inteleg mai greu suferintele celor ce traiesc in preajma lor. Dezordinea, confuziile si slaba perseverenta sunt, adesea, penalizate in cariera Varsatorilor. Pe de alta parte, pentru cei care apartin acestui semn, munca este, in general, doar o sursa de venit, care le permite satisfacerea multiplelor lor interese. Volubili si, cateodata, mincinosi, Varsatorii poseda un bun instinct, dar se lasa influentati de mediu, de simpatii si antipatii. De multe ori, acestea se dovedesc a fi gresite in judecarea altora, de la care, de asemenea, au tendinta de a astepta prea mult. Optimisti si plini de viata, cauta pe cat pot, sa faca ceea ce vor: volubilitatea in toate domeniile, ii face, de multe ori, sa fie infideli.

Elementele distinctive ale semnului:

Calitati: generozitate, vivacitate, spirit de solidaritate

Defecte: provocatori de confuzii, incoerenta, tendinta de a spune minciuni

Parti anatomice corespondente: safena, vena care traverseaza gamba

Verbul reprezentativ: “Eu stiu”

Planeta care guverneaza semnul:

Uranus, cel care domina acest semn, este simbolul progresului si al noului in domeniul tehnologic. Cel supus influentei lui, poseda o mare dorinta de a-si extinde cunostintele, de a incerca senzatii noi si de a fi mereu in prim plan. Multi oameni de stiinta, astronauti, inovatori in domeniul artistic se gasesc sub influenta acestei planete. Uranus poate duce la o dragoste excesiva pentru risc si pentru tot ce este nesigur. Intuitia, spiritul de sacrificiu si generozitatea consituie aspectele pozitive ale influentei lui Uranus, iar cele negative pot fi: un egoism considerabil si orgoliu.

Elemente favorabile:

Ziua: miercuri

Lunile: ianuarie si octombrie

Culoare: albastru

Piatra pretioasa: safir

Parfumul: lacramioare

Planta: lacramioara

PESTI

Cel ce apartine acestui semn de apa, ultimul din zodiac, poseda o inteligenta mai mult intuitiva decat practica. Schimbatori si adaptabili, Pestii pot depasi, in mod stralucit, obstacole si probleme care altora li se par insurmontabile. Nu-si pierd cumpatul nici chiar in fata situatiilor complicate si nici nu se supun celor puternici. Se lasa, mai degraba, influentati, uneori un pic cam mult, de persoanele pe care le gasesc simpatice si cu care sunt in concordanta. Adesea fragili, din punct de vedere fizic, se plictisesc cu usurinta, dar daca ceva ii intereseaza, gasesc energia necesara si forta pentru a munci intens. Nu le place sa ramana singuri si prefera un partener care sa nu fie excesiv de autoritar. Cand se indragostesc, devin capabili de adevarate nebunii. Pe plan profesional sunt persoane foarte de incredere si, daca este necesar, se angajeaza zi si noapte, fara oprire, sa lucreze ore suplimentare neasteptate, fara explicatii. Se poate sa fi fost dezamagiti de sef sau sa se simta obositi, oricum, va fi dificil sa aflati adevaratul lor motiv pentru o stare de spirit sau alta. De multe ori, se simt neintelesi si, intr-adevar, sa intelegi logica lor nu este usor.

Elementele distinctive ale semnului:

Calitati: intelegere, gentilete, sensibilitate

Defecte: ipocrizie, libertinaj, neconvingator

Parti anatomice corespondente: picioarele

Verbul reprezentativ: “Eu visez”

Planeta care guverneaza semnul:

Neptun, simbolul iluziei si al spiritului de sacrificiu ii infuzeaza o mare sensibilitate si il predispune sa asculte mai mult de instinct decat de ratiune, sa dea crezare mai mult vocii inimii decat faptelor. Influenta lui il ajuta sa recunoasca in mod instinctiv pericolele, sa inteleaga in mod intuitiv calea corecta de parcurs. Clarviziunea, telepatia si visele premonitorii sunt frecvente celor ce pot conta pe pozitia dominanta a acestei planete. Aspectul pozitiv al influxului sau predispune la altruism, in timp ce aspectul negativ il conduce spre un excesiv individualism.

Elemente favorabile:

Ziua: sambata

Lunile: martie si noiembrie

Culoare: alb

Piatra pretioasa: agat

Parfumul: iasomie

Planta: iasomie

©  Copyright 2009 ariadnaf’s blog. All Rights Reserved

Trackbacks are closed, but you can post a comment.

Comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: