Zodia Leului


zodiac-5

Personalitati din zodia leului

Napoleon Bonaparte, Jacqueline Kennedy, Robert Burns, Benito Mussolini, David Belasco, Walter Scott, Fidel Castro, George Bernard Shaw, John Galsworthy, Emily Brontë, Percy Bysshe Shelley, Alfred Hitchcock, Robert Taylor, Aldous Huxley, Mae West, Melanie Griffith, Antonio Banderas, Sylvie Vartan, Jennifer Lopez, Marcel Iures, Horatiu Malaele, Florin Bogardo, Valeria Seciu, Cezara Dafinescu, Sarah Brightman, Aurora Liiceanu, Carl Gustav Jung.

Semnul Leului reprezinta simbolul Soarelui, forta vitala, centrul Universului, al perenitatii vietii. Astrul zodiei este Soarele, semnul lui este elementul foc. Leul este singurul semn absolut al Soarelui, nascut sa domine, sa stapaneasca, el simbolizeaza puterea care impune prin ea insasi, transmitand nativului cateva trasaturi definitorii: spiritul ambitios si ferm, energic, hotarat, dar mai ales mandru. El este un idealist, generos si orgolios.

Animalul-leu este regele, el domina restul animalelor, chiar daca mai mult inspaimanta prin maretie decat ataca. Nativul-leu are aceeasi tendinta, de dominare a celor din jur, rezultatul fiind, cel putin aparent, paradoxal. Este o dominare inconstienta, datorata puterii de atractie, a asa-numitului tip solarian, deschis, apropiat, cald si tandru, uneori radiind de optimism dar si mister, asa cum de multe ori se poate intampla sa se impuna celorlalti prin sinceritate, logica, o anumita stapanire de sine, sub care nu-si ascunde decat vulnerabilitatea, teama ca nu este destul de puternic.

Din punct de vedere fizic, tipul sau solarian este relativ usor de recunoscut: de talie mijlocie, bine facut, cu trup musculos, fata ovala cu trasaturi regulate, fruntea larga, ochii, de obicei, mari si rotunzi, sunt atributele fizice dominante.

Priviti cu atentie persoanele cu parul dat pe spate – amintind, desigur, de coama unui leu – cu privirea, de obicei, indepartata, distanta, usor lasciva, dar arzatoare si expresiva, cand reflecta intense stari emotionale. Aveti atunci in fata un nativ din zodia leului. Si mai au o caracteristica aproape generala: nu se grabesc aproape niciodata, au mersul mandru, dar lenes. La femeia-leu, care cuprinde intreaga gama a speciei felinelor, de la pisicuta la leoaica, in functie de imprejurari, gratia feminina este combinata cu un fel de tensiune, de incordare ascunsa, vesnic frematanda, pe care nu trebuie decat sa sa inveti sa o descifrezi.

Nativul poseda o energie latenta, disimulata inconstient, sub o aparenta de calm si pasivitate, dublata insa, intotdeauna, de o mare blandete.

Dar nu uitati ca “leoaica” , mai mult decat leul, este gata sa atace, de indata ce se simte amenintata si are ghearele ascunse, dar ascutite.

Intr-un grup, leul nu poate fi, in nici un caz, ignorat pentru mult timp. In ciuda maretiei lui, ca si animalul al carui simbol il reprezinta, leul nu poate trai singur, are nevoie, in permanenta, de oameni in jurul lui, pentru cei mai “dramatici” chiar de “spectatori”.

Va atrage atentia fie prin comportament sau afirmatii frapante, fie printr-o tacere ostentativa. Oricum, nu pot ramane neobservati. Cel mai adesea, nativii au ochii mari si rotunzi, caprui sau verzi, parul saten sau blond roscat, putin dezordonat, cu un fel de seninatate a expresiei, detinatoare de ascunse mistere, mai ales la femeia-leu si de ascunse promisiuni la barbatul leu.

Atat femeile, cat si barbatii din semnul leului sunt persoane foarte placute, calde si apropiate, sincere, uneori chiar naive (atentie, este o naivitate trecatoare!). Nativii nu sunt mai putin activi decat cei din zodia Berbecului sau Scorpionului, dar poseda un deosebit simt si gust al ascensiunii, strain, insa, de orice meschinarie sau josnicie. Nobletea sufleteasca si un profund sentiment al justitiei ii asaza deasupra tuturor josniciilor vietii.

Leul are orgoliu, dar nu are niciodata orgolii marunte. In el poti avea cel mai devotat prieten sau partener, cel mai fidel camarad sau sfatuitor, dar si un dusman generos. Furia lui este spontana, datorata, de obicei, firii lui impulsive, sub calmul aparent, dar la fel de repede iarta. Iarta, iarta, dar nu uita! Pentru ca la fel de straina ii este disimularea si prefacatoria, a lui ca si a altora. La unii nativi, mandria se transforma in orgoliu si atunci ajung la hotarari pripite sau fapte necugetate.

A voi este principala caracteristica a semnului zodiacal, puterea vointei fiind forta care ii conduce si ii dinamizeaza, asa cum trasatura principala a inimii sale mari si generoase, capabila de cele mai puternice sentimente si cele mai mari pasiuni, este generozitatea si blandetea. Cel mai mare defect, insa, il constituie spiritul putin absolutist de dominare, care nu se manifesta niciodata brutal, prin forta, ci prin persuasiune, datorata unei profunde intelegeri a oamenilor si a vietii.

Nativii din semnul leului nu se simt niciodata in largul lor in rolul de secund sau subaltern pe care il simt ca pe o amenintare la adresa suveranitatii lui, a mandriei lui innascute, si aceasta nu poate fi decat o faza tranzitorie. Sau se aplica cel mai bine formula “cei care conduc sunt cei din randul doi”.

Caracterul lor puternic este alimentat de o energie interioara, poate mai putin fizica, pe care nu si-o iroseste dar nici nu si-o precupeteste, cand este motivata de resorturi interioare profunde, dublata de o imensa daruire fata de cei pe care ii iubeste. Telul sau obiectivul propus este urmarit fara ezitare, fara cai ocolite, calea lor este drumul drept neinduplecat, si mai ales, fara compromisuri, este un urcus continuu, fara sinuozitati, poate doar interioare.

Leul este un framantat sub o aparenta de calm, un energic sub o aparenta de pasivitate, si, mai ales, un idealist, un pasionat. Horoscopurile mai vechi spun ca “nativii din semnul Leului sunt sortiti unui destin stralucit, poate lipsit de substanta, dar plin de stralucire”.

Ei nu au liniste pana nu isi ating scopul, increderea in ei insisi se manifesta la unii nativi prin orgoliu, nascut din constiinta valorii proprii, sau a unui cod de valori propriu pe care il aplica tuturor lucrurilor din jurul lui. Totul este raportat la propriul sistem de gandire.

In unele cazuri, calitatile leului sunt compromise de un fel de contradictie generala. Entuziasmul sau este inabusit de un gen de intelepciune morocanoasa, uneori pesimista, umbrit de suspiciuni si nehotarire in actiune.

Este o mare contradictie in caracterul nativilor din zodia Leului. Desi se considera pe ei insisi niste interiorizati, introvertiti, ei nu sunt niste firi reflexive, ermetice. Nu exista nativi interiorizati, ci numai lei care se pretind interiorizati. Daca vreti sa testati acest lucru incercati sa atacati un leu intr-unul din punctele lui sensibile: mandria, spiritul de posesiune si spiritul de dreptate. Incercati sa il ignorati, sau sa ii luati ceva ce el considera ca ii apartine, sau sa il contraziceti atunci cand el este convins ca are dreptate si atunci veti avea dovada firii lui.

Este interesant si amuzant, in acelasi timp, de observat efectul pe care leul il are asupra persoanelor din jur. Aflandu-te in fata lui, simti instinctiv nevoia de a-ti bomba pieptul, de a-ti indrepta tinuta, de a-ti cauta pozitia cea mai avantajoasa, cu alte cuvinte, de a te supune judecatii leonine, chiar fara voia ta.

Poate din spiritul de dreptate, nativii au o adevarata pasiune in a da sfaturi si a invata pe altii, de unde si inclinatia innascuta spre profesiuni legate de educatie, invatamant, politica, psihologie, psihiatrie sau “public relations”.

Si aici intervine paradoxul: oricat de buni sfatuitori sunt pentru ceilalti, cu o rara finete a judecatii, intotdeauna sanatoasa si logica, nu-si pot conduce propria corabie cu acelasi curaj. Poate ca tocmai in aceasta contradictie sta misterul nativilor din semnul Leului; caracterul onest, superioritatea fara orgolii marunte, calitatile umane si intelectuale sunt compensate de o evidenta vulnerabilitate a eu-lui.

Leul este foarte usor de ranit cand nu-i este apreciata generozitatea sau intclepciunea, si la fel de usor de cucerit cu o vorba buna. Vanitatea este pentru nativ calcaiul lui Achile.

Desi aceste trasaturi pot fi strunite prin autoeducatie, ele sunt prezente, in stare latenta, la orice nativ din semnul Soarelui.

In mod obisnuit, leul are o inteligenta foarte ascutita, o intuitie iesita din comun in unele cazuri, si o imaginatie extrem de bogata. Poate fi un bun organizator, un judecator foarte intelept al celor mai diverse situatii, cu o singura conditie: sa i se acorde creditul necesar. Altfel ezita si isi pierde ingeniozitatea. Este foarte vulnerabil si poate fi usor descurajat si demobilizat. Aproape intotdeauna, el isi exprima deschis parerile, aprobatoare sau dimpotriva, desi este, uneori, putin teatral sau ii place sa dea lectii altora.

Generozitatea nativilor din zodia Leului se manifesta pregnant atunci cand sunt gazde. Sa fii oaspetele lui este unul din lucrurile cele mai placute; vei fi inconjurat de atentii, mancaruri si bauturi rafinate. In general, le place luxul, le plac lucrurile frumoase, dar si cel mai modest leu va pune pe masa, pentru musafiri, ce are mai bun.

Din punct de vedere afectiv, nativii din semnul Leului traiesc cu preponderenta pe plan emotional si mai putin material; pentru ei relatiile dintre oameni sunt intai afective si abia in al doilea rand practice. Nimeni nu ii este indiferent, fiecare persoana intalnita are partea sa de investitie afectiva. Faptele conteaza mai putin pentru ei, emotiile si sentimentele sunt cele care primeaza. De aceea, de multe ori, judecata lor este o “judecata a sufletului” si abia apoi una a ratiunii care “filtreaza”.

Emotiile lui sunt intense, profunde. Iubirea ocupa in viata lui un loc foarte important, sub orice forma s-ar manifesta: iubeste pe cel de langa el, casa in care sta, meseria pe care o face, familia, copiii, o carte, obiectele din jurul lui. Fara iubire, leul nu poate trai. De aceea, este putin probabil ca veti intalni prea multi Lei traind singuri. Chiar daca se intampla asa, va fi pentru scurt timp, inseamna ca este imediat dupa despartirea de o iubire trecuta sau in pragul unei noi iubiri.

Atat barbatul, cat si femeia-leu sunt imposibil de imaginat fara “perechea” lor. Si totusi, nimeni nu rezista cu mai mult stoicism, cu mai multa demnitate si curaj depresiunilor sentimentale.

Viata intima a Leului este pasionala si pasionata, iertarea, intelegerea, caritatea, prietenia, simpatia, durerea, iubirea sunt gama sentimentelor lui. Pur si simplu, nu poatr trai altfel, nefiind un “rational”, ci un sentimental. Armele lui s-ar putea numi “ratiunea inimii” si intuitia. De aceea, leul este un mare si generos prieten, dar, ca si in iubire, are nevoie de confirmarea reciprocitatii sentimentelor lui. In caz contrar, sufera de un acut sentiment de frustrare. Pentru cel din semnul Leului, nu exista cale de mijloc, legea care le guverneaza viata este:”totul sau nimic”. El nu accepta jumatatile de masura, nici in viata personala, nici in cea profesionala, si, cu niciun pret, in cea sentimentala.

Leul este o mare contradictie: un prieten bun si loial, un dusman generos, corect, original si imaginativ, ambitios si vanitos, un partener fidel, desi pasionat si posesiv.

Leul da sfaturi tuturor, in orice imprejurare, dar rareori cere sfatul cuiva cand este vorba de propria-i persoana. Si tot foarte rar isi permite “slabiciunea” de a se plange sau de a cere cuiva bani, sau sa apeleze la altii pentru un serviciu. El poseda un eu – destul de puternic pentru a se reface singur dupa orice insucces sau cadere, si este destul de ambitios de a nu renunta nici la cele mai mari piedici.

Cu o constitutie, de obicei, robusta, nativii din semnul Leului nu sufera aproape niciodata de forme cronice de boala, fata de care au un fel de imunitate. Una din formele de boala de care sufera intr-adevar, este lipsa de afectiune, pe care o resimt ca o “stare de boala” a sufletului.

Persoanele guvernate de semnul Soarelui sunt fie excesiv de meticuloase, fie dezordonate si neglijente. Desi nu sunt la fel de tenace ca alte semne zodiacale, pot trece cu usurinta de la relaxare la activitate intensa, chiar febrila, atunci cand ceea ce fac corespunde inclinatiilor sau resorturilor lor interioare. Atat barbatii, cat si femeile, isi iau intotdeauna in serios responsabilitatile si este in firea lor sa fie asa. In ciuda semnului Soarelui, momentul lor de maxima activitate, de reverie si visare este noaptea.

©  Copyright 2009 ariadnaf’s blog. All Rights Reserved

 

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: