Zodia Fecioarei


zodiac-6

Personalitati din zodia fecioarei:

Maurice Chevalier, Henry Ford, Theodor Dreisser, Regina Elisabeta, Cardinalul Richelieu, Joseph Kennedy, Robert Taft, Greta Garbo, D.H. Lawrence, Peter Sellers, Elia Kazan, Ingrid Bergman, Printul Albert, Sophia Loren

Cum se recunosc cei nascuti in zodia Fecioarei?

Nativii din zodia Fecioarei sunt destul de greu de recunoscut daca va ganditi la denumirea semnului zodiacal, care nu trebuie luat, in nici un caz, ad litteram, ci doar ca simbol!

Ei sunt foarte departe de a fi niste inocenti cum s-ar putea intelege. Fecioara apartine semnului pamant, este deci un semn practic, al muncii si cumpatarii, al luciditatii. In horoscopurile vechi semnul zodiei era reprezentat grafic de un sarpe de forma literei M, despre care nu se poate spune ca sugereaza nici inocenta, nici virginitate, ci mai degraba te duce cu gandul la… ispita. Zodia este guvernata de planeta Mercur care stapaneste ratiunea, inteligenta si spiritul practic dar si tendinta spre perfectiune, facand din nativi niste perfectionisti. Spre deosebire de cealalta zodie guvernata de planeta Mercur – zodia Taurului – care reprezinta materia in forma ei cea mai concreta, aproape

primitiva, Fecioara simbolizeaza puterea de legatura intre materia concreta si ideea de fructificare prin gandire.

Semnul zodiacal este influentat si de Vulcan, astrul nevazut, simbolul tunetului, deci nimic serafic, aerian sau nevinovat in firea nativilor. In concluzie, a fi nascut in perioada august-septembrie este departe de a fi o garantie a virginitatii!

Nativii sunt persoane foarte active, fara a avea, insa, acea febrilitate si entuziasm al scorpionului sau taurului, pentru ca ei nu urmaresc decat rezultatul practic, prin munca, ingeniozitate si tenacitate.

Ca tip fizic, nativii din semnul Fecioarei sunt persoane extrem de atragatoare, placute, cu trasaturi delicate, cu o constructie musculara puternica, care le da o putere imensa de munca si o energie greu de banuit la o persoana mult mai fragila in aparenta.

Caracteristica lor principala este perseverenta, tenacitatea iesita din comun, care imbinate cu meticulozitate, prudenta si tact le asigura ascensiunea, cu toate ca nu intotdeauna energia fizica si vointa extaordinara sunt egalate dc aceeasi forta intelectuala si, deseori, consumul nervos, pana la extenuare, poate determina la unii nativi, desi au, in general, o sanatate “de fier”, stari depresive si chiar perioade de “cadere” nervoasa.

Intr-un fel, starea lor naturala este cea de singuratic, chiar atunci cand se afla in societate. Nu sunt genul de oameni galagiosi, care fac multa zarva in jurul lor, ci dimpotriva, sunt aproape tacuti, cu un aer putin distant, putin ironic, vesnic preocupat, dar usor de recunoscut dupa expresia ochilor, cu o viata a lor proprie care vad si inteleg totul, desi exprima putin, nu scapa nici un detaliu si nici o reactie.

Si totusi, puritatea privirii lor nu inseamna niciodata visare, ci clarviziune, o mare putere de analiza, cea mai importanta si cea mai specifica trasatura a nativului, pana la disectie. Ei sunt prea lucizi ca sa viseze cu ochii deschisi, prea calculati ca sa-si piarda timpul cu iluzii si prea ocupati ca sa viseze, chiar si noaptea.

Prima impresie care frapeaza la un nativ tipic este faptul ca pare tot timpul preocupat de probleme serioase, framantat de griji numai de el stiute, cu un zambet putin trist pe chipul aproape imobil. Numai ochii ii sclipesc de inteligcnta si clarviziune, de o puritate si un calm care iti spulbera senzatia initiala de neliniste nedefinita sau de incordare nervoasa. De cele mai multe ori, rezerva sau discretia ii impiedica sa-si exprime deschis opiniile sau sentimentele, bine ascunse sub masca de calm si luciditate.

Nativii din zodia Fecioarei sunt firi sincere, deschise, pline de tact si foarte rezervate, pe care te poti baza oricand, desi nu le lipseste un anume talent de a se preface atunci cand spiritul lor innascut de precautie…o cere! Sunt aproape pedanti in modul de a se comporta si de a-si organiza viata in cele mai mici amanunte.

Pentru el nimic nu este lasat la voia intamplarii, nu actioneaza absolut niciodata din impuls sau instinct, ci prin stricta autocenzurare. Nativul are principii despre tot si toate, de la care se abate numai foarte rar, viata, munca (care inseamna aproape totul pentru el), familia, prietenii, casnicia, iubirea, copiii. Isi face putine iluzii despre oameni, chiar si atunci cand iubeste. Instinctul de aparare ii dicteaza prudenta, pentru ca cine nu isi face iluzii, nu risca niciodata sa aiba deziluzii.

Si cei din jurul lui pe care ii iubeste, pentru ca nu sufera totusi de ,,impotenta sentimentala”, ci numai de o prea stricta autocenzura, sunt supusi acelorasi idei si principii, pusi la microscop, totul cu o meticulozitate de analist.

Intr-un grup, nativul este usor de reperat. Sta aproape intotdeauna intr-un colt, nu ii place sa fie in centrul atentiei ci, mai degraba, sa-i observe el pe ceilalti. Expresia fetei este aproape imobila, greu de ,,citit”, desi se poate observa incordarea nervoasa specifica.

Planeta Vulcan, simbolul tunetului, le da destul curaj si incredere, desi cei mai multi nativi au o mare doza de naivitate sau chiar de inhibitie.

O alta trasatura caracteristica este prudenta innascuta care nu-i paraseste niciodata, nu fac risipa nici de afectiune, nici de bani, in ambele domenii fiind calculati, desi nu zgarciti.

Afectiunea lor „se simte”, mai mult decat „se vede”, nu e niciodata zgomotoasa sau demonstrativa. Aproape o ciudatenie a firii lor este faptul ca sunt gata sa ajute pe oricine, sunt foarte eficienti in a face servicii altora, dar nu accepta decat foarte greu, si atunci cu un fel de antipatie, chiar aversiune, serviciile sau favorurile celorlalti. Poate ca tot prudenta le impune acest comportament putin ciudat, nu vor sa fie niciodata datori nimanui, nici material, nici moral si nici sentimental. Nu pot fi numiti chiar zgarciti, dar cheltuiesc cu masura, desi pot fi foarte generosi cu cei pe care ii iubesc, cu copiii in mod special. In general muncesc din greu pentru ceea ce au si orice extravaganta ii socheaza.

Desi nu au ca altii “visuri imposibile” ci numai teluri si obiective concrete, cand isi permit momente de relaxare sunt fie amuzanti, fie ganditori si melancolici, ca invaluiti intr-un curcubeu de vise in care mintea lor prea logica si prea exacta refuza sa creada.

La ei ratiunea intotdeauna invinge si visarea si sentimentul!

Cu toate acestea, nu sunt nici dogmatici, nici cusurgii, au o ironie fina dar directa si usturatoare, sunt foarte echilibrati, veseli, iubesc munca si orice activitate pe care o fac, sunt metodici si indemanatici. Au rareori momente de furie care trec repede.

Cea mai mare calitate a lor este disponibilitatea de a ajuta, oricand, pe oricine, cel mai mare defect – tendinta de a critica totul. Avand un spirit practic si constructiv, unii nativi au tendinta de a deveni din metodici, meticulosi si chiar tipicari.

Au, in general, o mare inclinatie catre faptul concret si mai putin catre teorie si abstractizare, poseda un fel de dar unic de a asimila orice idee noua, chiar daca nu au un spirit novator, ci prefera ”drumurile batatorite”.

Daca nu au motive serioase de iritare (vulgaritatea, stupiditatea, ipocrizia si neglijenta ii deranjeaza cel mai mult) sunt oameni placuti, desi putin distanti, de aceea au prieteni putini, cu ei nu stii niciodata exact ce loc ocupi in “programul lui de relatii umane” cu siguranta bine calculat. Dezordinea, ca si neglijenta, ii deranjaza si atunci devin nemultumiti, irascibili, nervosi. Ordinea tuturor lucrurilor este principiul lor de viata!

Atat barbatii, cat si femeile din zodia Fecioarei au un deosebit simt critic, chiar o placere de a critica, pe care insa nu si-l aplica si lor, nu agreeaza nici critica la adresa lor si nici autocritica. Au un fel ciudat de a-si nega nu numai defectele dar si calitatile, dar, mai ales, slabiciunile pe care nu si le recunosc nici fata de ei insisi. A critica aproape totul nu este pentru nativi o manifestare de rea vointa sau de rautate, ci mai mult o obisnuinta.

Si, pe cat este de calculat cu banii si cu sentimentele lui, la fel de calculat este cu timpul lui, fiindca pentru el viata este facuta din ore, minute si secunde, in nici un caz din visuri si idealuri.

Nativul din zodia Fecioarei este o fire complexa, greu de inteles: pare egoist desi are o mare satisfactie in a ajuta pe altii, mai mult decat propriile ambitii. Ceea ce inhiba, chiar sperie pe cei din jurul lui este corectitudinea ca mod de viata, pe care si-l impune in primul rand lui, dar il impune, in egala masura, si celorlalti.

El nu greseste decat foarte rar, si atunci trebuie sa stii, cu mult tact, cum sa nu il critici sau sa nu ii reprosezi.

Iubeste animalele, copiii, natura si, mai presus de orice, munca. La oameni apreciaza cel mai mult corectitudinea, sinceritatea, inteligenta, punctualitatea si prudenta.

Firi practice, odata ce au eliminat din viata lor visurile si iluziile “inutile”, au descifrat secretele lumii, invata sa domine caile complicate ale vietii si nu viata pe ei, isi construiesc propriul destin cu mai multa siguranta si pricepere decat oricare alt semn zodiacal. Desi ii place sa creada ca isi programeaza singur viata, norocul ii surade de multe ori, fiind niste “norocosi; si chiar daca ii place sa se considere un rational practic, nativul este un sentimental, poate calculat, dar sentimental si afectuos. Si atunci cand vrea sa renunte la masca de seriozitate si zambeste, desi necedand nimic din adevarata lui pasiune pentru puritatea gandului si scopului, creeaza, la fel de meticulos, o vraja noua, mai putin practica, dar la fel de…pamanteasca. Se spune despre ei ca au un fel al lor propriu de a face inima sa-si aminteasca.


©  Copyright 2009 ariadnaf’s blog. All Rights Reserved

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: