Zodia Balantei


zodiac-7

Personalitati nascute in zodia Balantei:

Dante, Charles Boyer, Sarah Bernhardt, Charlton Heston, Eugen O’Neill, Oscar Wilde, George Gershwin, Marcello Mastroianni, John Lennon, Deborah Kerr, Julie Andrews, Paganini, Berlioz, T. S. Eliot, Truman Capote, Franz Liszt, Thomas Wolfe, Nietzsche, William Faulkner, Rita Hayworth, Graham Green, Brigitte Bardot, Catherine Deneuve

Cum se recunosc cei nascuti in zodia Balanta?

Semnul zodiei este Balanta, simbolul ei este echilibrul, deci nativii ar trebui sa fie cei mai calculati, echilibrati dintre oameni. Unii sunt intr-adevar asa, altii intr-o continua cautare a acestui echilibru. Zodia Balantei este guvernata de planeta Venus, dar influentata si de Saturn, actiunea lor complementara sintetizand ideea de echilibru, justitie si armonie.

Nativii nu sunt, insa, intr-o armonie cu mediul, nici macar cu ei insisi, ci niste cautatori de echilibru si armonie in tot si in toate. Venus le favorizeaza dispozitiile artistice si gustul estetic desavarsit, sunt sensibili si impresionabili, de aceea in aceasta zodie sunt nascuti foarte multi artisti: pictori, muzicieni, scriitori, actori, sculptori.

Momentul inceputului zodiei este solstitiul de toamna, moment dc implinire, fructificare si materializare.

Nativii sunt dotati cu o mare putere de adaptare la orice conditii, si mari iubitori ai regulilor si legilor in tot ceea ce fac. Balanta este un semn al aerului: ei sunt deci schimbatori, inteligenti, emotivi, uneori hipersensibili, de o subtilitate si o curiozitate uneori insinuanta, alteori foarte concreta.

Indiferent de sex, nu sunt niciodata duri sau aspri, resping orice forma dc violenta, desi pot fi tacuti, incapatanati, foarte rar chiar ranchiunosi si certareti. Sunt oameni foarte placuti, se pare chiar ca in zodia Balantei sunt cele mai multe femei frumoase, ca si cei mai mulfi barbati frumosi. Dominanta este expresia de blandete, ca o adiere de zambet inocent, care nu tine de varsta.

Toti nativii isi pastreaza o candoare aproape copilareasca a fetei, a gesturilor si comportamentului pana la batranete. La ei blandetea se intalneste cu inteligenta, gratia cu intelepciunea. De cele mai multe ori, isi atribuie sau li se atribuie firesc rolul de arbitru la orice disputa care are loc in prezenta lor, expresie a nevoii lor absolute de armonie.

Cum rolul Balantei este tocmai acela de a cantari si echilibra, iar starea de echilibru este o stare perfecta, dar temporara, nevoia si cautarea acestui echilibru se face la nativi prin alternarea involuntara a perioadelor de maxima activitate si consum de energie cu perioade de inactivitate totala, din care nimeni si nimic nu ii poate scoate. Aceasta ii face putin sa semene cu Gemenii, desi Balanta nu este un semn de dualitate. La nativii din zodia Balantei, caracteristicile dominante alterneaza sau se succed, nu se disimuleaza ca la nativii din zodia Gemenilor.

Ei au un fel propriu, instinctiv de a-si reface armonia fizica, precum si cea morala si emotionala. Ei nu amestcca niciodata o emotie cu alta, nu poseda, ba chiar le lipseste total capacitatea de a-si “masca” sentimentele, de unde si impresia de calm si echilibru pe care o dau celorlati, cu mai putine stari conflictuale decat la alti nativi. De altfel, rareori se afla in situatii conflictuale pentru ca “radarul” lor interior ii ajuta sa le evite.

Caracterul nativilor este constituit, in parti aproape egale, de blandete, delicatete, onestitate, un simt deosebit al disputei, refuz incapatanat de capitulare, logica cu tendinta filozofica si…nehotarare. Dificultatea de a lua hotarari pentru el si pentru altii este o caracteristica prezenta la toti nativii.

Ei au un spirit combativ deosebit, orice disputa este un prilej de a face comentarii asupra justitiei, calitatilor si defectelor, a ceea ce e drept si ce nu e drept, pe care le va argumenta incepand cu Codul roman si terminand cu Codul lui Napoleon.

O decizie importanta o va amana intotdeauna, si o va lua numai dupa ce cantareste toate posibilitatile, fiind in ciuda nehotararii, sau tocmai de aceea, un foarte bun strateg.

Nehotararea ajunge la unii nativi, trasatura cea mai importanta, acestia devenind fie extrem de calculati si corecti in tot ceea ce fac, fie dimpotriva oameni labili pe care nu te poti baza.

Unul dintre lucrurile cele mai neplacute care li se pot intampla este de a avea de-a face cu persoane nerabdatoare, prea voluntare. Aceasta nu face decat sa-i transforme in cei mai incapatanati dintre incapatinati, nerabdarea este trasatura pe care o suporta cel mai greu, ca si impulsivitatea, graba, si toti cei care iau hotarari fara sa ia in calcul toate posibilitatile, sau tot ce nu este bine cantarit este pentru ei ilogic, iar logica face parte din fiinta lor.

In general nativii sunt de o onestitate aproape scrupuloasa in toate activitatile lor, foarte grijulii cu aspectul lor exterior si cu afacerile personale. Ei urasc exagerarile de orice fel, manifestarile prea impulsive atat de bucurie cat si de furie, sunt moderati, temperati si pasnici.

Ei sunt indragostiti de armonia sunetelor si culorilor, a cuvintelor si sentimentelor, au un bun simt innascut si mare grija in folosirea cuvintelor, asa cum iubesc tot ce este bun, curat si pur. Au o inteligenta ascutita si simtul umorului, mintea lor are scanteierea diamantului dar si stralucirea blanda a opalului. Spatiul lor vital este aerul, metalul preferat arama, care se armonizeaza perfect cu nevoia lui de armonie discreta si linistita, fara excentricitati.

©  Copyright 2009 ariadnaf’s blog. All Rights Reserved

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: